Steun natuurbescherming in Mozambique

Geplaatst op 07/09/2023

Helpt u Future For Nature winnaar Karen Allen door op dit veilingitem te bieden tijdens de aankomende natuurveiling in Burgers’ Zoo? Dan gaat u met eigen ogen de natuur in het Bazaruto Archipelago National Park in Mozambique bewonderen.  

In Mozambique zet Future For Nature winnaar Karen Allen zich al jaren in voor de bescherming van zeekoeien (doejongs). Mede dankzij Karen wordt het Bazaruto Archipelago National Park daar, de laatste plek in de Indische oceaan waar een levensvatbare populatie zeekoeien leeft, nu goed beschermd.

Recent heeft Karen een nieuwe stichting opgezet, genaamd Fundação Likhulu, om mariene bescherming in Mozambique te optimaliseren. Dit doet Karen door haar kennis in te zetten voor een geïntegreerd management van nieuwe en bestaande beschermde gebieden. Daarnaast leidt ze toekomstige natuurbeschermers op door middel van training en mentorschap. U kunt helpen met het verder ontwikkelen van de stichting Fundação Likhulu en haar projecten. Uw bijdrage zal gebruikt worden voor het opzetten van project trainingen. Deze trainingen worden gegeven aan de lokale gemeenschap, met de focus op jonge mensen en minderheden, om hen economisch onafhankelijk te maken. Zo begeleidt Karen onder andere een nieuwe handwerkonderneming voor lokale vrouwen.

In een boot en helikopter door het Bazaruto Archipeloga National Park
Als hoogste bieder bent u met vier personen welkom om het Bazaruto Archipelago National park in Mozambique te gaan ontdekken. U verblijft voor twee nachten in een luxueuze villa in het park en gedurende uw verblijf kunt u genieten van meerdere excursies. Zo gaat u op een boottocht naar het Bazaruto eiland om de zeldzame doejongs in het wild te zien, leidt Karen Allen u persoonlijk rond in het park en is er voor u een helikoptervlucht georganiseerd waardoor u het fantastische park van bovenaf kan verkennen. De kosten van de reis naar Mozambique en de lokale kosten (transport en eten) in Mozambique zijn voor eigen rekening.

Startbod: € 4.500 voor vier personen

Meebieden op dit of andere veilingitems? Meld u nu aan voor de Dag van de Natuur op 4 oktober a.s. in Burgers' Zoo in Arnhem.

Benieuwd naar alle veilingitems? Bekijk hier de veilingcatalogus.

boot klein.jpg

Terug naar het overzicht