Tom Yum project

Een holistiche benadering om vreedzaam samenleven van mensen en olifanten in Thailand te bevorderen.

Door het verdwijnen van leefgebied is het aantal Aziatische olifanten schrikbarend afgenomen. Om te overleven, begeven olifanten zich vaak in de mensenwereld, wat ernstige conflicten veroorzaakt. Een krimpende habitat en de daarmee gepaard gaande conflicten zijn een hoofdoorzaak van het dreigende uitsterven van de Aziatische olifant. Bring The Elephant Home zet zich in voor een toekomst voor de olifanten.

Aanpak

Bring The Elephant Home (BTEH) pakt dit probleem bij de kern aan door boeren op een inspirerende manier te motiveren biologische olifant-werende gewassen te verbouwen, bijenkorfhekken te plaatsen en het leefgebied te vergroten.

Boeren die momenteel ananas verbouwen (geliefd door olifanten) ontvangen hulp in de transitie naar olifantwerende gewassen (incl. hete pepers, knoflook, citroengras, galangal, limoen, ui en koriander - ingrediënten van de pittige Tom Yum soep). In plaats van een akker die olifanten aantrekt, heeft de boer nu gewassen die hen afschrikt. Hierbij wordt er gebruikt gemaakt van principes uit de biologische landbouw en permacultuur.

Omdat olifanten bang zijn van bijen, worden er ook bijenkorfhekken geplaatst. Als een olifant de omheining aanraakt, worden de bijen onrustig en keren de olifanten meestal om. De bijen zorgen ook voor bestuiving van de Tom Yum velden en produceren honing als extra inkomsten voor de boeren.

Een deel van de inkomsten van de Tom Yum producten (zoals zeep, body lotion, honing en kaarsen) wordt gebruikt om het leefgebied van olifanten te vergroten door de aanplant van bomen in buffergebieden tussen het nationaal park en landbouwgrond.

Deze produkten zijn nu ook te koop voor u. Kies één van de Elephant & Co produkten en u heeft een origineel kado!

Beoogd resultaat

Door het Tom Yum project vergroot de biodiversiteit, ontstaan duurzame inkomsten voor boeren en meer tolerantie voor olifanten en breidt het leefgebied van olifanten uit. Hierdoor verminderen conflicten tussen mensen en olifanten en hebben olifanten een betere toekomst en overlevingskans.

Het Tom Yum project is een diervriendelijke manier om olifanten te weren uit boerenland, en deze manier is nog goed voor mensen en de natuur ook. Een triple win oplossing!

Partners

Phuluang Wildlife Research Station
Save the Elephants
Trunks and Leaves Sri Lanka
Miami University

Lees meer over het Tom Yum project van Bring The Elephant Home

Terug naar het overzicht