Large Carnivore Initiative West and Central Afrika

Het Grote Carnivoren Initiatief is een samenwerkingsverband tussen onder meer Stichting Leo, Nederland, SPOTS (Nederland), Stichting Panthera en de Painted Dog Foundation (Zimbabwe).

Het Grote Carnivoren Initiatief is een samenwerkingsverband tussen onder meer Stichting Leo, Nederland, SPOTS (Nederland), Stichting Panthera en de Painted Dog Foundation (Zimbabwe).
 

Achtergrond

Het Grote Carnivoren Initiatief heeft de volgende lange termijn doelstellingen:
• Het oprichten en versterken van een netwerk voor grote carnivorenbescherming in West- en Centraal Afrika, waarbij we ook proberen te helpen bij het bemiddelen van het mens-carnivoor conflict.
• Het opbouwen en vergroten van de capaciteit en het ondersteunen van de leden van het nieuw opgerichte grote carnivoren netwerk.
• Communicatie en berichtgeving over behaalde resultaten van onderzoek naar carnivoren.

Deze lange termijn doelen zijn vertaald naar de volgende korte termijn doelstellingen:
• Het Grote Carnivoren Initiatief uit te breiden met nieuwe partners en gedurende de eerste fase van twee jaar.
• Het uitwisselen van informatie over de grote carnivoren tussen de partners en de leden via de website, via e-mail en door het organiseren van jaarlijkse workshops in de regio.
• Het voorbereiden van mediacampagnes om bewustwording te creëren voor het grote publiek in de regio over de noodzaak van het behoud van grote carnivoren en het herstel van het ecosysteem.
• Het initiëren van lobbycampagnes met politici en de overheid om steun te vinden voor het behoud van grote carnivoren en het herstel van het ecosysteem in de regio. 

Samenwerking

Het Grote Carnivoren Initiatief is een samenwerkingsverband tussen de Stichting Leo, Nederland, SPOTS (Nederland), het Regionale Leeuwen netwerk voor West-en Centraal Afrika (ROCAL), de African Lion Working Group (Zuid-Afrika), Stichting Panthera, de Painted Dog Foundation (Zimbabwe), Ecole de Faune in Garoua (Kameroen), het Centrum voor Milieu-en Ontwikkeling Studies (CEDC) van de Universiteit van Dschang (Kameroen), Laboratoire Ecologique van de Universiteit van Abomey (Benin), Department of Nature Conservation Tshwane University (Zuid-Afrika) en het Centrum voor Milieuwetenschappen van de Universiteit Leiden (Nederland). Het grote carnivoren initiatief wordt financieel ondersteund door het Prins Bernhard Natuurfonds.
De GCI W & C Afrika zal ook gaan samenwerken met de IUCN Cat Specialist Group, de Hyena IUCN Specialist Groep van IUCN en de Canid Specialist Groep. Dit initiatief borduurt voort op de ervaring van ROCAL, ondersteund door CML, CEDC en de Stichting Leo.

Lees verder en kijk wat u kan betekenen voor het Grote Carnivoren Initiatief

Terug naar het overzicht