Lezing: Help, mijn baas is een aap!

Geplaatst op 20/08/2023

Bent u de hoogste bieder op dit veilingitem op 4 oktober a.s.? Dan bestrijdt u samen met Ofir “007” Drori en zijn LAGA-team de illegale handel van wilde dieren in Kameroen.  

Ofir Drori is een heldhaftige man met een verhaal dat u misschien alleen in films denkt te zien. Ofir is met de dood bedreigd in Nigeria, verdwaald in de wildernis van Kenia en aangevallen door krokodillen in Ethiopië. Ofir wordt niet voor niets de James Bond van de natuurbescherming genoemd! Gorilla Stichting Nederland is er dan ook trots op om Ofir en zijn organisatie LAGA te steunen.

LAGA bestrijdt de illegale handel in wilde dieren in Kameroen. Met zijn team zorgt Ofir ervoor dat de handelaren worden opgepakt en achter tralies gezet. De netwerken daarachter worden opgerold. En met succes! Wekelijks zijn er arrestaties. Met uw bijdrage steunt u de dagelijkse operaties van het LAGA-team, een unieke organisatie die zorgt dat de wetten voor de bescherming van wilde dieren worden nageleefd.

Als hoogste bieder krijgt u met een onbeperkt aantal deelnemers een lezing van Patrick van Veen, gedragsbioloog, over het gedrag van collega’s op de werkvloer. De mens is een sociaal wezen net als apen. Een belangrijk verschil is dat wij meestal onderdeel zijn van veel verschillende sociale structuren. Wij worden vaak geacht om in al deze structuren effectief te kunnen opereren. De ene structuur zal hierbij meer het kenmerk hebben van een gorillagroep terwijl de andere meer lijkt op die van chimpansees of bonobo’s. Vragen als wat maakt een verzameling individuen een team en de valkuilen in samenwerken komen tijdens de lezing aan de orde.

De lezing kan aangepast worden naar de uitdagingen binnen uw eigen organisatie mits het gaat over sociaal oergedrag zoals communicatie, samenwerken, leiderschap en sociaal wenselijk gedrag.

Startbod: € 1.500 voor een onbeperkt aantal deelnemers

Meebieden op dit of andere veilingitems? Meld u nu aan voor de Dag van de Natuur op 4 oktober a.s. in Burgers' Zoo in Arnhem.

Benieuwd naar alle veilingitems? Bekijk hier de veilingcatalogus.

patrick klein.jpg
 

Terug naar het overzicht