Met een boswachter de vernieuwde Oostvaardersplassen in

Geplaatst op 20/08/2023

Ondersteun de leeuwenwachters in Kameroen door op dit veilingitem te bieden op de Dag van de Natuur! Ben u de hoogste bieder op 4 oktober a.s.? Dan gaat u met 6 personen op een excursie naar de vernieuwde Oostvaardersplassen.  

In de savannegebieden van Kameroen zet Stichting Leo zich in om zogeheten ‘lion guards’ oftewel leeuwenwachters op te leiden en van de benodigde uitrusting te voorzien. Deze leeuwenwachters werken in de dorpen rondom Waza National Park om de lokale populaties leeuwen en andere grote carnivoren te beschermen. Het Waza National Park in Kameroen is een uniek landschap en een belangrijk kerngebied voor de lokale biodiversiteit. De afgelopen jaren heeft het park echter geleden onder politieke onrust en grootschalige verplaatsing van mensen die hiervoor vluchtten. Nu de rust weer is teruggekeerd, maken de leeuwenwachters wekelijkse tochten in en rondom het park om leeuwen en andere grote carnivoren te monitoren. Ook helpen zij dorpelingen om hun vee beter te beschermen tegen aanvallen door roofdieren en geven ze voorlichting aan scholieren om het belang van grote carnivoren onder de aandacht te brengen. Om het project voort te kunnen zetten, hebben de leeuwenwachters dringend nieuwe materialen nodig en moeten er nieuwe leeuwenwachters worden opgeleid. De nieuwe materialen bestaan uit bijvoorbeeld een GPS, mobiele telefoons en camera’s.

Als hoogste bieder gaat u met een groep van maximaal zes personen op een exclusieve excursie naar de vernieuwde Oostvaardersplassen onder begeleiding van een boswachter van Staatsbosbeheer. De excursie begint met een presentatie van Staatsbosbeheer over het nieuwe beheer van de Oostvaardersplassen. Daarna vertelt de voorzitter van Stichting Leo, Hans de Iongh, over het werk van de stichting. Vervolgens maakt u in een Eco-car of Landrover een tocht naar gebieden die normaal niet door toeristen bezocht kunnen worden. Na de tocht kan in overleg nog een wandeling naar de vogelkijkhut plaatsvinden.

Startbod: € 2.500 voor zes personen

Meebieden op dit of andere veilingitems? Meld u nu aan voor de Dag van de Natuur op 4 oktober a.s. in Burgers' Zoo in Arnhem.

Benieuwd naar alle veilingitems? Bekijk hier de veilingcatalogus.

lion guards klein.jpg
 

Terug naar het overzicht