Bezoek een berenproject in Laos

Geplaatst op 23/08/2021

Help de weesbeertjes

Draag bij aan de bescherming van Aziatische zware beren door op dit veilinglot te bieden op de Dag van de Natuur! Bent u de hoogste bieder op 6 oktober a.s.? Dan bezoekt u met 4 personen een berenopvangcentrum in Laos en ziet u zelf wat er bij de bescherming van deze bedreigde dieren komt kijken.

Dit veilingitem wordt ingebracht door Bears in Mind. Zij werken al geruime tijd samen met Free the Bears (FTB), een internationale NGO die verschillende opvangcentra voor mishandelde beren heeft in Zuidoost-Azië. Ze doen ook onderzoek naar bedreigde wilde beren in bijvoorbeeld Laos en Vietnam. Het laatste project dat met steun van Bears in Mind is gerealiseerd, is een eerste hulp centrum voor weesbeertjes in het Tat Kuang Si Bear Rescue Centre.

Online handel in weesbeertjes
De laatste jaren is er een groeiende online handel in weesbeertjes uit het wild. Bears in Mind heeft fondsen beschikbaar gesteld voor de bouw van de zogenaamde cub nursery & intensive care unit. Hier kunnen de vaak erg jonge beertjes bij binnenkomst direct behandeld worden en bijkomen van de erbarmelijke start van hun leven. Er is ook een quarantaine ruimte met vier aparte dens en een overdekte ‘binnenspeeltuin’ aanwezig.

Opvangcentra met uw hulp
FTB heeft inmiddels twee opvangcentra in Laos, voornamelijk voor Aziatische zwarte beren, maar ook voor pangolins, slangen, rode panda’s en andere in beslaggenomen wilde dieren die tijdelijk of permanent onderdak en verzorging nodig hebben. Daarnaast heeft FTB berenopvangcentra in Cambodja en Vietnam.

Kijkje achter de schermen bij bescherming van de beer in Laos

Als hoogste bieder brengt u met vier personen een bezoek aan het opvangcentrum in Laos. In het centrum zult u de medewerkers helpen met de dagelijkse verzorging van de beertjes zoals het maken van verrijkingsmaterialen en de bereiding van voedsel. Daarnaast zullen er diverse excursies onder begeleiding van een lokale gids ondernomen worden, in dit mooie deel van Laos, waar ook wilde beren voorkomen. Uw reis omvat drie overnachtingen nabij het opvangcentrum, transfers van en naar het vliegveld in Luang Prabang, drie maaltijden per dag en diverse excursies onder begeleiding. De vlucht van en naar Luang Prabang is niet inbegrepen.

Startbod: € 6.000 voor vier personen 

Meebieden op dit of andere veilingitems? Meld u nu aan voor de Dag van de Natuur op 6 oktober a.s. in Burgers' Zoo in Arnhem.

Benieuwd naar alle veilingitems? Bekijk hier de veilingcatalogus.

Bezoek een berenproject in Laos_2_klein.jpg

Terug naar het overzicht