SPOTS

SPOTS zet zich in voor de wilde katachtigen met als focus de cheetah, leeuw en luipaard.

SPOTS zet zich in voor de wilde katachtigen met als focus de cheetah, leeuw en luipaard.

SPOTS staat voor Save and Protect Our TreasureS maar verwijst ook naar de vlekken die bij vele katachtigen voorkomen en naar "in de spots zetten". Daarnaast staat SPOTS voor "plekken". SPOTS probeert via voorlichting en haar website aandacht te vragen voor die plaatsen op de wereld waar daadwerkelijk iets gedaan wordt voor natuurbescherming. Te vaak worden toeristen en/of vrijwilligers gelokt naar projecten die ethisch niet verantwoord zijn. SPOTS probeert zoveel mogelijk aandacht te geven aan die plekken op de wereld die bewijsbaar wel iets bijdragen aan natuurbescherming.

De officiële doelstelling van stichting SPOTS is: bescherming van bedreigde katachtigen. Om de dieren te beschermen is samenwerking met en hulp aan de lokale bevolking noodzakelijk. Daarom werkt SPOTS samen met lokale partners die de lokale bevolking nauw betrekken in hun projecten.

Belangrijke doelstellingen van stichting SPOTS zijn voorlichting geven, het creëren van een netwerk voor diverse kattenprojecten en fondsen werven. Daarnaast probeert SPOTS via ludieke acties de aandacht (spots) te vestigen op de wilde katachtigen en projecten die zij ondersteunt.

Lees meer over stichting SPOTS

Het bestuur

Bestuursleden: Jöran van de Ven, Marjo Hoedemaker en Michael Polane
Directeur: Simone Eckhardt
 

Contactgegevens

L.P. van Mallandstraat 46
4754 AP Stampersgat
tel.: 06-4094 7232
info@stichtingspots.nl
www.stichtingspots.nl
www.knuffelfarms.nl

 

Terug naar het overzicht