Samen naar een blijvende herinnering

Geplaatst op 01/10/2023

Op de Dag van de Natuur 2022 werd de natuurbelevenis 'Red een Afrikaanse wilde hond' geveild. De opbrengst van dit veilingitem ging naar de aanschaf van levensbeschermende halsbanden voor de wilde honden. De gelukkige bieders gingen een fantastische dag tegemoet met een bezoek aan Burgers' Zoo, een fietstocht en een heerlijke lunch bij Sanadome. Hieronder kunt u het verslag van deze dag lezen. 

Wij gingen, op wat later bleek de mooiste dag in die week, woensdag 20 september naar Burgers' Zoo. Onder het genot van een kopje koffie of thee maakten we nader kennis met bekenden en nieuwe packleden.

Constanze Mager, Manager Conservatie, Onderzoek en Educatie zorgde vervolgens voor een onderhoudend verhaal over het dierenrijk en wat wij ervan kunnen en mogen leren.

Er bleek die dag een zeekoe te zijn geboren. Constanze probeerde of wij op kraambezoek konden gaan, maar moeder en kind hadden rust nodig. Net dus als bij ons, de mens.

Na de leerzaam momenten stapten wij bij Burgers' Zoo op de elektrische fiets om twee sponsoren van de Stichting Painted Dog Conservation figuurlijk met elkaar te verbinden. Het eindpunt Sanadome te Nijmegen.

Afbeelding2 klein.jpg

Stichting Painted Dog Conservation kan niet zonder de lokale bevolking. Samen met hen op weg naar behoud van de bedreigde Afrikaanse wilde honden. En in dit geval het behoud van de pack van deze dag.

Via het groen, en iets vertraagd, kwamen wij aan voor de lunch.
Dit bleek niet het broodje kaas met kroket te zijn, maar een heerlijk driegangenlunch.

Afbeelding3 klein.jpg

Honing stond na de lunch op het programma, niet om te eten maar om er meer over te leren.
Ook hier weer een onderhoudend en leerzaam verhaal. Met als afsluiting een potje honing mee.
En toen moesten we terug.

Dit ging deze keer sneller dan op de heenweg, en zo was er toch nog ruimte om op kraambezoek bij de zeekoe te gaan.

Een mooie dag met blijvende herinneringen. Dank Stichting Painted Dog Conservation, Burgers' Zoo, Sanadome en alle deelnemers.

Terug naar het overzicht