Prinses Irene, eregast en keynote speaker 2022

Geplaatst op 07/09/2022

Op de 11e Dag van de Natuur is Prinses Irene onze bijzondere eregast en keynote speaker. Op 5 oktober a.s. zal zij voorafgaand aan het veilingdiner onze gasten vertellen over haar werk om mens en natuur dichter bij elkaar te brengen.  

Prinses Irene is vooral bekend door haar werk om de relatie mens en natuur bij elkaar te brengen. Daarvoor richtte zij in 2001 het NatuurCollege op, dat nu in de fase is van een op te richten leerstoel aan de Universiteit van Wageningen 'De Relatie Mens en Natuur in het Antropoceen’.

Zij is mede oprichtster van Stichting NatuurWijs, een programma om kinderen in schooltijd buiten te brengen en ze de mogelijkheid te geven om vriendschap te sluiten met de natuur.

In Zuid-Afrika heeft zij in de Sneeuwbergen een terrein aangekocht om 'terug te geven aan de natuur' en ook daar cursussen te ontwikkelen en te geven in de grootse wilde natuur, om de mens en natuur weer te verbinden, en de eigen innerlijke natuur terug te vinden.

Ervaringsleer is haar speerpunt.

Wilt u zich laten inspireren door Prinses Irene en bijdragen aan internationale kleinschalige natuurprojecten? U bent van harte welkom op de Dag van de Natuur 2022 op woensdag 5 oktober.
Na de lezing start het veilingdiner, aangeboden door Burgers' Zoo. Tussen de gangen door kunt u bieden op unieke natuurbelevenissen. De opbrengst gaat naar de leden van GlobeGuards.

Lees meer over de Dag van de Natuur.
 

Terug naar het overzicht