Horen, zien, proeven en eten

Geplaatst op 07/09/2022

Bent u de hoogste bieder op dit veilingitem op 5 oktober a.s.? Dan gaat u kennismaken met de geheime taal van de Risso’s dolfijnen terwijl u geniet van een heerlijk diner! 

Op Pico, één van de mooiste eilanden van de Azoren, werkt Nova Atlantis er hard aan om de weinig bekende Risso’s dolfijnen te beschermen. Om het sociale gedrag en de onderlinge verwantschap van de Risso’s dolfijnen in kaart te brengen voert Nova Atlantis een onderzoeksprogramma uit met behulp van foto-identificatie, videobeelden onder water en een drone. Hiermee kan bij de lokale autoriteiten aangetoond worden dat er meer beschermende maatregelen nodig zijn voor deze indrukwekkende dolfijnensoort. De opbrengst van dit veilingitem gaat naar de aanschaf van een nieuwe zoomlens voor het foto-identificatie onderzoek.

Akoestisch dineren om verder in te zoomen
Als hoogste bieder gaat u met maximaal acht personen onder het genot van een viergangendiner kennismaken met de geheime taal van de Risso’s dolfijnen. Naast het foto-identificatie onderzoek doet Nova Atlantis namelijk ook onderzoek naar de onderlinge communicatie tussen groepen Risso’s dolfijnen. Zo wordt voor de eerste keer hun taal en hun specifieke geluiden in kaart gebracht. Na een algemene presentatie voorafgaand aan het diner, krijgt u tijdens elke gang andere geluiden van de dolfijnen te horen. Daarbij ziet u ook beelden van het gedrag van deze fascinerende zeezoogdieren, die zijn opgenomen tijdens het veldwerk op de Azoren. Verder zal bij elke gang een passende Portugese wijn worden geserveerd. Kortom, het wordt een informatieve avond waarbij alle zintuigen worden gebruikt!

Het diner zal plaatsvinden op de Nederlandse basis van Nova Atlantis in Noord-Holland en zal conform de dieetwensen van de deelnemers worden samengesteld.

Startbod: € 750 voor acht personen

Meebieden op dit of andere veilingitems? Meld u nu aan voor de Dag van de Natuur op 5 oktober a.s. in Burgers' Zoo in Arnhem.

Benieuwd naar alle veilingitems? Bekijk hier de veilingcatalogus.

Item Akoekstich wijn-proef diner_Nova Atlantis 400 x 400.JPG
 

 

Terug naar het overzicht