Gevolgen COVID-19 voor rangers

Geplaatst op 09/05/2020

Inzet rangers  in Afi Mountains essentieel

Ook Afir Mountains, het thuis van de zeldzame Cross River gorilla's krijgt te maken met de coronacrisis. Dit gebied wordt mede beschermd door WCS Nigeria, partner van Gorilla Stichting Nederland.

WCS ondersteunt nu ook de Nigeriaanse overheid bij COVID-19 nood- en ondersteuningsacties in het land. Zoals bewustmakingscampagnes, logistiek voor gezondheidsteams, beveiliging, communicatie of morele ondersteuning. Natuurlijk gaat WCS ook door met activiteiten met kritische prioriteit op het gebied van natuurbescherming, met name voor kwetsbare populaties van Cross River gorilla’s, olifanten en leeuwen. De inzet van de rangers is hierbij essentieel.

De 11 WCS-community rangers in Afi Mountains worden hierbij zo goed als mogelijk ondersteund op gebied van persoonlijke hygiëne en zij voeren de patrouillewerkzaamheden uit als gebruikelijk. Alle ondersteunende activiteiten waarbij normaliter contact is met grotere groepen kinderen of volwassenen, zoals onderwijs op scholen en gemeenschapsprojecten zijn opgeschort. WCS Nigeria ontwikkelt momenteel een poster tegen de verspreiding van COVID-19 zodat deze in de dorpen rondom Afi Mountain Wildlife Sanctuary kan worden gedistribueerd.

Lees meer over de inzet van rangers tijdens COVID-19.

Of sponsor een ranger in deze moeilijke tijden.

covid_nigeria.png
 

Terug naar het overzicht