Red de gifkikker

Geplaatst op 20/08/2023

De schilderskikker die leeft in het regenwoud van Frans-Guyana wordt bedreigd. Het is voor Stichting Trésor daarom belangrijk om de kikkerpopulatie te monitoren. Help mee door een boswachter inclusief materialen te financieren op onze veiling op 4 oktober.

Stichting Trésor beschermt wat kwetsbaar is. Wat ooit begon met een impulsieve landaankoop, is 25 jaar later het succesverhaal van Stichting Trésor: een beschermd landschap, een ecotoeristische hotspot en een voorbeeldrol in de natuurbeschermingswereld in Frans-Guyana. Stichting Trésor werkt aan bescherming, onderwijs en onderzoek in het rijke regenwoud van de Guyana’s.

Diep in het regenwoud van de Guyana’s leeft de iconische schilderskikker, een soort pijlgifkikker die beroemd is vanwege zijn gif en zijn uiterlijk. Het prachtige diertje wordt echter van twee kanten bedreigd. Door fanatieke verzamelaars die de kikkers vanuit het wild willen toevoegen aan hun privécollectie en een dodelijke schimmelziekte. De boswachters van Stichting Trésor willen daarom de kikkerpopulatie goed in de gaten houden. Hiervoor zijn mensen, materialen en tijd nodig. Met uw bijdrage is het mogelijk om een boswachter voor één velddag te financieren inclusief materialen. In totaal zijn er 12 dagen nodig om dit jaar het onderzoeksprotocol uit te voeren.

Krijg een rondleiding in Naturalis met Mátyás Bittenbinder
Als bieder brengt u met tv-beroemdheid Mátyás Bittenbinder een bezoek aan zijn geliefde museum Naturalis in Leiden. Hier doet hij onderzoek naar slangengif onder leiding van prof. dr. Freek Vonk. Daarnaast is Mátyás bekend van De Slimste Mens en is hij huisbioloog bij Jinek en NPO Radio 2. Hij is als geen ander in staat om u rond te leiden in het biodiversiteitsmuseum van Nederland.

Prijs per velddag: € 450 voor één persoon

Meebieden op dit of andere veilingitems?
Meld u nu aan voor de Dag van de Natuur op 4 oktober a.s. in Burgers' Zoo in Arnhem.

Benieuwd naar alle veilingitems? Bekijk hier de veilingcatalogus.

matyas klein.jpg

Kikkerfoto: Hans ter Steege
Foto van Mátyás Bittenbinder: Mátyás Bittenbinder

 

Terug naar het overzicht