SPOTS

SPOTS zet zich in voor de wilde katachtigen met als focus de cheetah, leeuw en luipaard.

SPOTS zet zich in voor de wilde katachtigen met als focus de cheetah, leeuw en luipaard.

SPOTS staat voor Save and Protect Our TreasureS maar verwijst ook naar de vlekken die bij vele katachtigen voorkomen en naar "in de spots zetten". Daarnaast staat SPOTS voor "plekken". SPOTS probeert via voorlichting en haar website aandacht te vragen voor die plaatsen op de wereld waar daadwerkelijk iets gedaan wordt voor natuurbescherming. Te vaak worden toeristen en/of vrijwilligers gelokt naar projecten die ethisch niet verantwoord zijn. SPOTS probeert zoveel mogelijk aandacht te geven aan die plekken op de wereld die bewijsbaar wel iets bijdragen aan natuurbescherming.

De officiële doelstelling van stichting SPOTS is: bescherming van bedreigde katachtigen. Om de dieren te beschermen is samenwerking met en hulp aan de lokale bevolking noodzakelijk. Daarom werkt SPOTS samen met lokale partners die de lokale bevolking nauw betrekken in hun projecten.

Belangrijke doelstellingen van stichting SPOTS zijn voorlichting geven, het creëren van een netwerk voor diverse kattenprojecten en fondsen werven. Daarnaast probeert SPOTS via ludieke acties de aandacht (spots) te vestigen op de wilde katachtigen en projecten die zij ondersteunt.

Lees meer over stichting SPOTS

Het bestuur

Voorzitter: Simone Eckhardt
Penningmeester: Thijs Vera
Secretaris: Chantal Vergouw

Contactgegevens

Kerkwerve 93
4873 CG Etten-Leur
tel: 06 40947232
info@stichtingspots.nl
www.stichtingspots.nl

 

Terug naar het overzicht