N/a'an ku sê: eerste cheetah in Kanaan met GPS-halsband

Geplaatst op 10/03/2015

 N/a'an ku sê begin maart 2015 - We kunnen tevreden terugkijken op februari. Het was een goede maand voor de roofdieren. Luipaarden van halsband met GPS voorzien én de eerste cheetah in Kanaan, zo berichten zij.

Moederluipaard van GPS-coller voorzien
Met de wat oneerbiedige naam "luipaard 084" werd er de afgelopen maand een vrouwtje van GPS-halsband voorzien. Een boer, die ongeveer 300 km ten noorden van N/a'an ku sê woont, had hen gebeld over de luipaard die hij met welp in de vangkooi had aangetroffen. Na het aanbrengen van de collar bij het vrouwtje konden beide gelijk weer losgelaten worden. Door snel te reageren, kan de luipaard nu worden gevolgd door zowel N/a'an ku sê als de boer!

Bekijk hier de video.

De eerste cheetah in Kanaan met GPS-halsband
Kanaan is een 33.000 hectaren groot gebied waar dieren alle ruimte hebben. De onderzoeker daar ter plekke had een markeerboom ontdekt. Na het plaatsen van een automatische camera, bleek het vermoeden juist: een schitterend mannetje was op de foto te zien. Een vangkooi werd geplaatst waarna "cheetah 085" van een GPS-collar kon worden voorzien! De eerste in dit zeer bijzondere gebied, zo meld N/a'an ku sê.

Bekijk hier de video.

Met uw hulp kan N/a'a ku sê doorgaan met de bescherming van katachtigen
Het plaatsen van vangkooien en het aanschaffen van de GPS-halsbanden kan alleen plaatsvinden als hiervoor geld beschikbaar is. U kunt hierbij helpen door bijvoorbeeld adoptieouder te worden van Cheetah Spartacus of de luipaarden Ombeli & Shakira. Zie hiervoor de twee onderstaande links. Doet u ook mee?

 

 

Word adoptieouder van een cheetah in N/a'an ku se >
Word adoptieouder van een luipaard in N/a'an ku se >

Terug naar het overzicht