Valle del Bisonte in Spanje

Ooit een agrarisch gebied, nu een fantastisch natuurreservaat: Valle del Bisonte is een verbluffend mooie vallei, omarmd door bergketens die samen een natuurlijk amfitheater vormen.

De Valle del Bisonte (Bizon Vallei) dankt haar naam aan de Europese bizon, die tot in het late paleolithicum in grote getale dit bergachtige gebied bevolkte. Veel grottekeningen in noordwest Spanje getuigen daarvan.

In nauwe samenwerking met de gemeente Riano heeft True Nature Foundation de Europese bizon, terug naar het leefgebied gebracht waar het 15.000 jaar geleden uit verdween.

Het project is ontwikkeld in samenwerking met lokale bewoners om ecosysteem diensten te herstellen, invasieve planten tegen te gaan, bosbranden te voorkomen en de gevolgen van klimaatverandering te beperken. De Europese bizons vormen de basis voor ecologisch herstel, duurzaam beheer van het boslandschap en ecotoerisme.

Valle del Bisonte is nu een van de meest complete ecosystemen in Europa met Europese bizons, wilde Pottoka-paarden, gemzen, steenbokken, edelherten, wilde zwijnen, Iberische wolven, Cantabrische bruine beer, adelaars en gieren.

Deze combinatie van megafauna helpt om de vegetatie in zijn oorspronkelijke staat te herstellen, stimuleert plantendiversiteit en zorgt voor meer dynamiek in het landschap waardoor nieuw habitat wordt gecreëerd voor andere soorten.

Lees meer over dit bijzondere ecosysteem in Valle del Bisonte.  

Of bekijk welke activiteiten True Nature Foundation nog meer ontplooid.

Terug naar het overzicht