Help de Vissende kat in India

Geplaatst op 07/09/2022

De Vissende kat heeft het in India moeilijk doordat de grootte van zijn leefgebied afneemt. Het trainen van de lokale bevolking tot veldonderzoekers kan bijdragen aan de bescherming van deze diersoort. Help mee door de training van veldonderzoekers te financieren op onze veiling op 5 oktober.  

Stichting SPOTS ondersteunt elk jaar een kleine kattensoort. In 2022 is dat de Vissende kat en daarom ondersteunt SPOTS dit jaar The Fishing Cat Project (TFCP). Deze stichting is actief in India waar een belangrijke populatie Vissende katten leeft. De oprichter, Tiasa Adhya, heeft recent de Future For Nature Award ontvangen voor haar baanbrekende werk voor deze schitterende maar bedreigde diersoort.

De Vissende kat staat onder grote druk, vooral veroorzaakt door de afname van het leefgebied. De dieren zijn afhankelijk van mangroves die echter steeds verder afnemen. Hierdoor zijn de katten ook te vinden in de door mens gecultiveerde gebieden en dat brengt de dieren nog wel eens in conflict met mensen. Helaas leidt dit er regelmatig toe dat ze gedood worden.

Investeer in trainingen om vissers te trainen tot veldonderzoeker
TFCP werkt daarom nauw samen met de lokale bevolking in India. Zo trainen zij vissers zodat deze ingezet kunnen worden als veldonderzoekers. De onderzoekers sporen de katten op, installeren cameravallen en patrouilleren de leefgebieden. Zij weten namelijk als geen ander wanneer er veranderingen optreden in het leefgebied. Omdat de veldonderzoekers uit de lokale dorpen komen, kunnen zij ook in actie komen als er conflicten ontstaan tussen Vissende katten en mensen.

Als bieder kunt u ook het project van TFCP ondersteunen. Met uw bijdrage van €200 kan een veldonderzoeker voor een periode van één maand in dienst genomen worden en getraind worden. Hierdoor plant u direct een zaadje van verandering en moedigt u lokale bewakers aan de basis aan. Als tegenprestatie ontvangt u eens per twee maanden foto’s van de cameravallen die door de veldonderzoekers zelf zijn geïnstalleerd.

Prijs per maand training en dienstverband: € 200

Meebieden op dit of andere veilingitems? Meld u nu aan voor de Dag van de Natuur op 5 oktober a.s. in Burgers' Zoo in Arnhem.

Benieuwd naar alle veilingitems? Bekijk hier de veilingcatalogus.

legen cameratraps 400 x 356.jpg
 

Terug naar het overzicht