Op reis naar Zimbabwe

Geplaatst op 03/07/2022

Op de Dag van de Natuur 2019 werd de natuurbelevenis 'Sporen, speuren en spanning' geveild. De opbrengst van dit veilingitem ging naar Painted Dog Conservation. Zij zetten zich in voor de bescherming van de Afrikaanse wilde hond. De hoogste bieders van dit veilingitem gingen op reis naar Zimbabwe om het project van PDC te bezoeken en de Afrikaanse wilde hond te bewonderen. Lees hieronder hun verslag! 

Verslag van Susanne en Marcel naar Zimbabwe 

Na 2 dagen reizen zijn wij: Susanne Weber en Marcel Venendaal aangekomen bij het Painted Dog Conservation project in Zimbabwe aangekomen. Hier verblijven wij 5 dagen en kijken wij mee achter de schermen van deze mooie en goede organisatie. Na aankomst direct met onze senior tracker Jealous op zoek naar de painted dogs en bijzondere zonsondergang.

 zonsondergang klein.jpg 

Vandaag met Jealous op zoek gegaan naar de painted dogs. Wat een mooie beleving om een dag mee te draaien met deze organisatie. De passie en grote inzet om dit specifieke dier te beschermen en te leren kennen is enorm. Suus en ik waren ontroerd op het moment van het eerste contact. Wat een bijzonder dier is dit. Thanks PDC for what you do for the painted dogs.

  mensen klein.jpg Wilde honden klein.jpg

Een nieuwe dag op stap en actief bezig met het Painted Dog Conservation. Op zoek naar de groep van vier painted dogs, uitleg en activiteit bij de K9 sniffing dogs tegen stropers. Daarna samen naar de Bush Camp voor kinderen tot 11 jaar om ze educatie mee te geven over het behoud van de dieren. Samen een mooie afsluiting van deze indrukwekkende dag. Looking out for the Wild Life Future.

pak klein.jpgkinderen klein.jpg

Het bezoek aan PDC heeft ons besloten ons nog extra in te zetten voor PDC.

Groet,
Marcel en Susanne

 

 

 

Terug naar het overzicht