Reddingsplan Waza Nationaal Park

Geplaatst op 28/11/2021

Minister Kameroen geeft zijn steun

Na de bekendmaking van de huidige slechte staat van Waza Nationaal Park in Kameroen, hebben Stichting Leo en partnerorganisaties het initiatief genomen om deze belangrijke hotspot voor biodiversiteit te kunnen herstellen en beschermen voor toekomstige generaties. 

In een brief, geschreven op initiatief van Stichting Leo en haar partners in Kameroen en ondertekend door de directeur-generaal van IUCN International, dringt IUCN er bij de Kameroense regering op aan om een samenwerking aan te gaan met externe partners (nationale en internationale NGO’s’. Hierdoor kan het management van het park kan worden verbeterd en herstel van het park intreden. Het goede nieuws is dat Stichting Leo een positieve reactie hebben ontvangen van de Kameroense minister voor Bos- en Faunabeheer ( MINFOF). De Minister ondersteunt het initiatief om Waza Nationaal Park te herstellen.

Stichting Leo is zijn lokale Kameroense partners, IUCN, het Lion Recovery Fund, de GlobeGuards en andere (internationale) NGO’s zeer dankbaar voor hun steun aan dit initiatief om Waza Nationaal Park, en daarmee de sterk bedreigde populatie leeuwen die er leeft, te helpen zich te herstellen.

Lees meer over de bescherming van leeuwen door Stichting Leo.
 

Terug naar het overzicht