Loop mee met onderzoek naar dolfijnen

Geplaatst op 25/09/2021

Uniek kijkje achter de schermen

Altijd al eens van dichtbij willen meemaken wat het werk van natuurbeschermer inhoudt? U heeft nu de unieke mogelijkheid om een midweek mee te varen op de onderzoeksboot van Nova Atlantis. Tenminste ... als u de hoogste bieder bent op dit veilingitem dat geveild wordt op de Dag van de Natuur op 6 oktober. 

De Azoren zijn een vulkanische eilandengroep in de Atlantische oceaan, bekend om de vele soorten zeezoogdieren die rondom de eilanden te zien zijn. Op Pico, één van de mooiste eilanden, werkt Nova Atlantis hard aan de bescherming van de onbekende Risso’s dolfijnen. Om het sociale gedrag en onderlinge verwantschap van de Risso’s dolfijnen in kaart te brengen voert Nova Atlantis een onderzoeksprogramma uit met behulp van foto-identificatie, videobeelden onder water, en een drone. Hiermee kan bij de lokale autoriteiten aangetoond worden dat er meer bescherming nodig is voor deze indrukwekkende dolfijnensoort.

Nova Atlantis wil daarnaast een nieuw onderzoek starten naar de individuele akoestiek van de Risso’s dolfijnen. Hiervoor moet de grotere onderzoeksboot , die al een aantal jaren buiten gebruik is, opgeknapt worden. Vanaf deze boot kunnen meer studenten en onderzoeksmaterialen meegenomen worden. De opbrengst van dit item gaat naar het opknappen van de onderzoeksboot.

Midweek meelopen met onderzoek naar Risso's dolfijnen
Als hoogste bieder krijgt u een zeer exclusief privéverblijf voor twee personen op het onderzoeksstation van Nova Atlantis, in het recent compleet vernieuwde gastenverblijf met spectaculair uitzicht over de oceaan. Tijdens uw midweek op de Azoren in juni of juli gaat u mee met de onderzoeksboot op zee. Dit is een unieke en persoonlijke ervaring! U leert van alles over de zeezoogdieren die u tegenkomt, over het onderzoek van Nova Atlantis naar de grijze dolfijn, en over de impact van whalewatching (en het onderzoek) op de dieren, en hoe we dat zoveel mogelijk minimaliseren.

De midweek is exclusief reis naar de Azoren en diners, maar inclusief accommodatie, activiteiten, ontbijt en lunch.
Startbod: € 2.000 voor twee personen

Meebieden op dit of andere veilingitems? Meld u nu aan voor de Dag van de Natuur op 6 oktober a.s. in Burgers' Zoo in Arnhem.

Benieuwd naar alle veilingitems? Bekijk hier de veilingcatalogus.

IKB_TOmar_24_09_2019_Nova A.jpg IMG_2315_Nova A.JPG

Terug naar het overzicht