Op safari in Portugal

Geplaatst op 13/09/2021

Help de natuur in Faia Brava

 Bent u de hoogste bieder op dit veilingitem op 6 oktober a.s.? Dan gaat u zelf in dit unieke natuurgebied in Portugal natuurbescherming met al zijn uitdagingen bekijken!

In het natuurreservaat Faia Brava (Noordoost Portugal) houden vele bedreigde diersoorten zoals de aasgier en haviksarend stand. Rust en brandpreventie zijn hiervoor de sleutels. De kuddes met wilde Maronesa runderen en Garrano paarden houden het gebied open en voorkomen grote natuurbranden. Maar door droogte in de afgelopen jaren blijven ze bij de waterbronnen in het zuidelijk deel van het park, met overbegrazing tot gevolg. De beheerder ATNatureza wil met behulp van Natura Iberica extra waterputten slaan, zodat de dieren het héle gebied gaan begrazen, en aanvoer van water vanuit het dorp overbodig wordt. De pomp hiervoor werkt op zonne-energie en daar is geld voor nodig. Voor een bedrag van €2.000 kan ATN aan de gang en voor € 4.000 kan een complete installatie worden aangeschaft.

de waterput in Faia Brava.jpeg

Zelf de mooiste plekje van Faia Brava ontdekken
Als hoogste bieder krijgt u met twee personen een verblijf (twee nachten) in Casa da Cisterna aangeboden inclusief een uitgebreide safari door het Faia Brava reservaat. Casa da Cisterna is van alle gemakken voorzien en ligt in het pittorske kasteeldorpje Castelo Rodrigo. Eigenaresse Ana Berliner is één van de oprichters van ATNatureza en vertelt u van alles over het reservaat. De jeep safari staat onder leiding van één van de stafleden. U ziet de mooiste plekjes van Faia Brava en geniet van magnifieke uitzichten op de Canyons en de gieren. U staat oog in oog met de kuddes en natuurlijk bezoekt u de bron, met onderweg een picknick in het veld. Het verblijf in Casa da Cisterna is inclusief lunch (picknick) en diners. De kosten van de reis naar Portugal zijn voor eigen rekening. Het is mogelijk om de reis te boeken tussen april en oktober.

Startbod: € 2.000 voor twee personen

Meebieden op dit of andere veilingitems? Meld u nu aan voor de Dag van de Natuur op 6 oktober a.s. in Burgers' Zoo in Arnhem.

Benieuwd naar alle veilingitems? Bekijk hier de veilingcatalogus
 

Casa da Cisterna - kopie.jpg

Terug naar het overzicht