Help apen oversteken

Geplaatst op 13/09/2021

Bied op een brug op onze veiling

Een snelweg dwars door de Braziliaanse Amazone maakt het slingerapen heeft moelijk om veilig over te steken. Luchtbruggen bieden uitkomst.  Help mee door een brug te adopteren op onze veiling op 6 oktober. 

De Amazone staat bekend om haar uitgestrekte tropische bossen en vele verschillende diersoorten. Echter in de Braziliaanse Amazone worden steeds meer van deze bosgebieden doorkruist met snelwegen. De komst van deze snelwegen zorgt niet alleen voor een verminderde bewegingsvrijheid van dieren tussen leefgebieden, maar zijn er ook steeds meer dierlijke verkeersslachtoffers. Overstekende dieren, zoals tapirs en slingerapen, worden gevangen door auto’s en komen te overlijden.

Future For Nature 2019 winnaar Fernanda Abra wijdt haar carrière aan het minimaliseren van deze ‘roadkills’ in Brazilië.
Voor op de grond levende dieren heeft Fernanda samen met ‘ViaFauna’ de afgelopen jaren al vele tunnels onder drukke snelwegen in Brazilië gebouwd. Maar om ook de boombewoners, zoals primaten, te helpen met de weg over te steken, heeft Fernanda nu het project ‘Reconnect’ opgezet. Hierbij zal ze luchtbruggen over de snelweg plaatsen, zodat bijvoorbeeld ook slingerapen veilig kunnen over steken. De opbrengst van dit veilingitem zal volledig naar de bouw van deze luchtbruggen gaan.

Adopteer een brug
Als bieder zorgt u dus voor de bouw van een luchtbrug over een snelweg dwars door de Braziliaanse Amazone. Daarnaast zal de brug dankzij uw bijdrage gedurende één jaar lang gemonitord kunnen worden. Als dank ontvangt u twee keer per maand een update met foto’s van welke dieren de brug gebruiken, een ingelijste foto van de brug, en zal er een plaquette met uw naam onderaan de brug worden geplaatst.

Prijs per brug: € 2.000

Meebieden op dit of andere veilingitems? Meld u nu aan voor de Dag van de Natuur op 6 oktober a.s. in Burgers' Zoo in Arnhem.

Benieuwd naar alle veilingitems? Bekijk hier de veilingcatalogus.

9. FFN - Road kill - kopie.JPG
 

Terug naar het overzicht