Nieuw dak voor restaurant dankzij online veiling

Geplaatst op 19/07/2021

Veilingopbrengsten goed besteed in Boé

Eén van de veilingitems op onze onlineveiling i.s.m. Venduehuis Den Haag in mei jl. kwam van Stichting Chimbo. Op het Fonda Huuwa Campement in Béli had het dak van het restaurant grote gaten en zou het regenseizoen niet overleven. Het veilingitem, een geheel verzorgd verblijf in het Fonda Huuwa campement van één week voor twee personen, met natuurlijk het werk van Chimbo bekijken, bracht een mooi bedrag op. Hiermee is inmiddels het dak van het restaurant gerepareerd.

Fonda Huuwa Campement als uitvalsbasis voor de bescherming van de chimpansees

De bossen en de 1.500 chimpansees die in die bossen van de Boé (zuid oost Guinee-Bissau) leven, worden door 150 community rangers en 40 brandweer brigades beschermd tegen stroperij, illegale houtkap en bosbranden. Al deze mensen zijn trots op hun inspanningen voor de natuur en laten dat graag weten ook. Waardering voor hun werk stimuleert ze om door te gaan.

Het Fonda Huuwa campement in Boé’s hoofdplaats Béli speelt daarbij een belangrijke rol. Het is de enige faciliteit in het hele gebied (zo groot als tweemaal de provincie Utrecht) waar bezoekers netjes kunnen worden ondergebracht. Een basisvoorziening met simpele, schone hutjes, waar “eenvoudige doch voedzame maaltijden” worden geserveerd. Bezoekers zijn onderzoekers en studenten die langere tijd in Boé verblijven voor onderzoek aan chimpansees, bossen en dorpsgemeenschappen. Maar ook ecotoeristen vinden meer en meer hun weg naar Béli. Dit levert inkomsten op voor de lokale bevolking: een lokale kampmanager, schoonmaaksters, maaltijden die door lokale mensen worden verzorgd, gidsen die de bezoekers in het veld begeleiden en ga zo maar door.

Het op orde houden van het campement vraagt naast inzet, ook geld. Termieten, stormschade, blikseminslag, brand eisen hun tol. Een lokale aannemer heeft onlangs 6 hutjes gerenoveerd. Het dak van het restaurant is nu ook vernieuwd. Maar er moet meer gebeuren. Een extra toiletgebouw is nodig, het hek om het kampement moet worden versterkt om geiten buiten te houden; de lokale dame die het kampement runt zal baat hebben bij een aanvullende opleiding zoals die in Senegal aangeboden worden.

Wilt u Stichting Chimbo hiermee helpen? Uw donatie wordt zeer gewaardeerd

Terug naar het overzicht