Venduehuis Den Haag veilt voor GlobeGuards

Geplaatst op 01/04/2021

Bied mee op online veiling voor de natuur

Op zaterdag 15 mei gaan er bijzondere veilinglots onder de hamer. Wij organiseren dit jaar een online veiling onder de titel 'Venduehuis veilt voor GlobeGuards’. 

Venduehuis Den Haag, het oudste veilinghuis van Nederland, is onze partner in deze unieke samenwerking. Het Venduehuis stelt haar jarenlange ervaring en expertise belangeloos ter beschikking. Zij draagt graag op deze manier bij aan natuurbescherming. Fantastisch!

Zo gaat de gehele opbrengst naar natuurprojecten van leden van GlobeGuards.

 

 Dr Jane Goodall nodigt u uit!

Programma zaterdag 15 mei

Tussen 19.30 en 21.00 uur worden er ongeveer 35 lots online geveild door Frank Buunk, veilingmeester van Simonis & Buunk en bestuurslid van GlobeGuards.

Uw bod draagt bij aan natuurbehoud

De opbrengst van deze veiling is voor onze leden een zeer belangrijke inkomstenbron waarmee zij hun natuurbeschermingsactiviteiten voort kunnen zetten. Met uw bod krijgt u bovendien een unieke ervaring. U kijkt achter de schermen bij de organisatie, of het zijn speciale items die door die organisaties ingebracht zijn. Wat dacht u van een midweek mee op dolfijnenonderzoek op de Azoren? Of een workshop Gorilla schilderen met koffie in plaats van verf of een bijencursus in Utrecht voor Aziatische olifanten in Thailand?

Bekijk hier alle veilinglots op de veilingsite van Venduehuis Den Haag.

Hoe gaat online bieden in zijn werk?

Voorafgaand aan de veiling heeft u zich al online geregistreerd. Op de dag en het tijdstip van de veiling, 15 mei om 19.30 uur. logt u in op het veilingsysteem van Venduehuis. Op uw beeldscherm ziet u de veilingmeester, het object, de richtprijs waarvoor het kavel wordt ingezet en het hoogste bod. In het vakje ‘increment’ is te zien met welk bedrag (in euro’s ) de volgende biedstap zal worden verhoogd. U klikt op de bied-knop en uw bod is geplaatst! Lees alle details in de handleiding.

En wilt u liever schriftelijk of telefonisch bieden? Dit kan uiteraard ook. Ook deze informatie vindt u in de handleiding.

Interesse? Maak alvast een account aan

Wilt u op 15 mei gaan bieden? Maak dan voor die tijd een account aan bij het Venduehuis. Dit is eenvoudig. Heeft u hier toch vragen over? Alle informatie over hoe het bieden in zijn werk gaat leest u in deze handleiding.

De belasting betaalt mee

GlobeGuards is een ANBI (algemeen nut beogende instelling). Dit betekent dat u uw bod/gift mag aftrekken bij uw aangifte voor de inkomstenbelasting.

Trots op onze partner: Venduehuis Den Haag

Het Venduehuis der Notarissen in Den Haag organiseert jaarlijks vele kunst- en antiekveilingen, maar ook curiosa-en designveilingen. In het bijna 210 jarig bestaan van het Venduehuis zijn veel bijzondere kunstwerken onder de hamer gekomen. In 1881 werd één van de mooiste vrouwenportretten in de kunstgeschiedenis “Het Meisje met de parel” van Johannes Vermeer geveild. Oók het spectaculaire Panorama Mesdag, het 120 meter lange, cirkelvormige zeegezicht geschilderd door Hendrik Willem Mesdag werd in de 19e eeuw door Venduehuis geveild, samen met het gelijknamige, speciaal ontworpen museumgebouw in Den Haag.

Venduehuis is het decor geweest van diverse belangrijke, historische veilingen. Zo werden in 1878 de paarden geveild die tot dan toe de paardentrams hadden getrokken. Zij werden overbodig toen de elektrische tram zijn entree deed in Den Haag. In 1983 werd 'Babylon' geveild. Voor dit markante winkelcomplex, gelegen naast het Centraal Station, moest destijds 100 miljoen gulden worden betaald.

Hoe 'Venduehuis veilt voor GlobeGuards’ de geschiedenis in gaat, moeten we afwachten. In ieder geval als een bijzondere veiling, nu er bij het Venduehuis geen kunst en antiek maar natuurbelevenissen worden geveild.

banner veilinglots_blauw.jpg

Op onze jaarlijkse Dag van de Natuur organiseren wij altijd een veilingdiner, aangeboden door Burgers’ Zoo. Wij gaan ervanuit dat dit op 6 oktober weer als vanouds doorgaat.

Terug naar het overzicht