Ons platform breidt uit!

Geplaatst op 04/01/2021

We zijn 2021 goed gestart met weer drie mooie natuurorganisaties die lid geworden zijn van GlobeGuards. Stichting Rugvin brengt u letterlijk en figuurlijk dichterbij walvissen, dolfijnen, bruinvissen en hun ecologie. Bring The Elephant Home zet zich in voor een wereld waarin mensen en olifanten in harmonie samenleven. Ouwehand Zoo Foundation ondersteunt natuurbeschermingsprojecten waarin wilde soortgenoten van dieren die in Ouwehands Dierenpark leven centraal staan.

Door samenwerken meer impact
Met de toetreding van Stichting Rugvin, Bring The Elephant Home en Ouwehand Zoo Foundation zijn er nu 24 kleine natuurbeschermingsorganisaties lid van GlobeGuards. De kracht van GlobeGuards ligt in de bundeling van meerjarige praktische ervaring met het beheren, onderzoeken of beschermen van natuurgebieden en soorten wereldwijd. 

Stichting Rugvin is een onafhankelijke organisatie die zich richt op het onderzoeken en het monitoren van walvisachtigen in de Noordzee en de Oosterschelde en het verzorgen van educatieve activiteiten. Wist u bijvoorbeeld dat de poep van walvissen, de mest van plantaardig plankton is? Lees meer over dit interessante Whale Poo Ambassadors project.

Bring The Elephant Home zet zich in om de overlevingskans van wilde olifanten te vergroten en een wereld te creëren waarin mensen en olifanten in harmonie samenleven. Hoe dit in de praktijk uitwerkt kunt u zien in het Tom Yum project, een holistiche benadering om vreedzaam samenleven van mensen en olifanten in Thailand te bevorderen.

Ouwehand Zoo Foundation ondersteunt al 11 jaar wereldwijd diverse projecten waarin wilde soortgenoten van dieren die in Ouwehands Dierenpark leven centraal staan. Lees meer over één van hun bijzondere projecten, de bescherming van de reuzenpanda, hét symbool voor bedreigde natuur.

Leden_15jan2021.jpg

Terug naar het overzicht