Help getraumatiseerde beren aan een nieuw thuis

Geplaatst op 14/11/2020

Ga mee op reddingsmissie

Er leven wereldwijd nog veel beren onder verschrikkelijke omstandigheden: in kleine vieze kooien bij een restaurant, privé in iemand zijn achtertuin, in een circus ter vermaak.

Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark Rhenen is een initiatief van Bears in Mind om getraumatiseerde beren uit deze omstandigheden te halen en weer in een natuurlijk bos beer te laten zijn. In Het Berenbos is momenteel plaats voor nog twee beren! Er is echter één probleem. Wanneer de beren aankomen in Rhenen zullen ze in quarantaine moeten. Het huidige quarantainegebouw voldoet niet meer aan de eisen en moet aangepast worden voordat er ‘nieuwe’ beren naar Het Berenbos kunnen komen. Voor de renovatie van het quarantainegebouw is geld nodig.
Bears in Mind brengt dan ook dit veilingitem in op de veiling op de Dag van de Natuur op 27 januari 2021. De opbrengst van dit item zal volledig naar de realisatie van de quarantaine gaan.

Bears in mind Geef twee getraumatiseerdeberenweernieuwthuis_klein.jpgAls hoogste bieder krijgt u met twee personen de unieke gelegenheid om mee te gaan op reddingsmissie en twee beren mee terug te begeleiden naar Het Berenbos. U zult met een team afreizen naar een nader te bepalen locatie in het buitenland, de beren bevrijden en terug reizen naar Nederland, naar Het Berenbos waar ze in quarantaine gaan. Na ongeveer een maand zullen de beren worden vrijgelaten in Het Berenbos. Uw persoonlijke naam of bedrijfsnaam zal vermeld worden op het quarantainegebouw. De reddingsmissie zal plaatsvinden in (Oost) Europa en drie tot vier dagen duren. De maaltijden tijdens de missie zijn inbegrepen. De reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening.

Startbod: € 5.000 voor twee personen 

Meer veilingitems onder de hamer
Nieuwsgierig naar andere veilingitems? Kijk hier naar het veilingitem van Gorilla Stichting Nederland: Ondersteun de natuurorganisatie van James Bond. Of kijk hier welke bijzondere kunst geveild gaat worden.

Een overzicht van alle veilingitems vindt u in de veilingcatalogus die wij begin december online zetten. Meldt u zich aan voor de veiling, dan krijgt u deze toegestuurd. 

Terug naar het overzicht