Uitreiking FFN Award online

Geplaatst op 30/09/2020

Jonge natuurbeschermers beloond voor inzet.

De drie winnaars van de internationaal gerenommeerde natuurbeschermingsprijs, de Future for Nature Award 2020, delen hun inspirerende verhalen tijdens een virtueel evenement op vrijdag 30 oktober om 16.00 uur. Ook is er de mogelijkheid om hen vragen te stellen. Kijk en luister via een livestream naar Tjalle Boorsma, Maria Fernanda Puerto-Carillo en Iroro Tanshi.

De drie winnaars ontvangen tevens ieder 50.000 euro. De award werd in het verleden onder meer uitgereikt door iconen als Sir David Attenborough, Jane Goodall, Frans de Waal en Doutzen Kroes. Dit event was gepland in mei, maar vindt nu online plaats vanwege COVID-19.

Talentvolle natuurbeschermers uit Nederland, Venezuela en Nigeria
De Nederlander Tjalle Boorsma(35) verliet huis en haard voor de prachtige blauwkeelara in Bolivia. Hij ontdekte waar ze broeden en verzamelde zo de hoognodige informatie om effectieve maatregelen te kunnen nemen om deze vogels en hun leefgebied daadwerkelijk te beschermen.

De Venezolaanse María Fernanda Puerto-Carrillo (33) werkt in een van de gevaarlijkste gebieden van Venezuela aan de bescherming van de jaguar o.a. door samenwerking met lokale landeigenaren. Ze is een van de weinige natuurbeschermers in een land waar bescherming van de natuur niet op de agenda staat.

De Nigeriaanse Iroro Tanshi (35) is dé vleermuisspecialist in haar land. Ze zette o.a. de nationale vleermuisdatabase op en is verantwoordelijk voor het terugdringen van de vele branden die het leefgebied van de vleermuizen verwoesten. Bovendien leidt ze jongeren op tot toekomstige natuurbeschermers.

Vanwege COVID-19 ontvangen deze drie helden voor de natuur hun prijs tijdens een virtuele Future For Nature Award-evenement op vrijdag 30 oktober om 16.00 uur.  Kijk en luister naar de inspirerende verhalen van deze winnaars via een livestream

FFN Award Winner Maria Fernanda Puerto-Carrillo_small.jpg FFN Award Winner Tjalle Boorsma _small.jpg

FFN Award Winner Iroro Tanshi_small.jpg

Nederlandse winnaars van de Future For Nature Award
Met deze 3 nieuwe winnaars telt de Future For Nature Familie 39 winnaars werkend in alle uithoeken van de wereld. Onder hen enkele Nederlanders:

  • Michiel Hötte (2008), voor zijn prachtige werk voor de bescherming van de ernstig bedreigde Amoerpanter en de Siberische tijger.
  • Maggie Muurmans (2009), voor haar enorme inzet voor de zeeschildpadden in Zuid-Amerika en Azië. Inmiddels zet zij zich even gepassioneerd in voor de oceanen vanuit Australië.
  • Els van Lavieren (2010), voor de bescherming van Berberapen in Marokko. Inmiddels heeft Els een nieuwe missie: het bestrijden van illegale handel in wilde dieren én de bescherming van de zeeën in Suriname.
  • Wietse van der Werf (2016), o.a. voor zijn unieke aanpak van illegale visserij op de Middellandse zee. Wietses huidige project is de Sea Ranger Service, waarmee hij samen met (deels kansarme) jongeren de Noordzee beschermt.

(Inter)nationale beroemdheden steunen het werk van Future For Nature
De Future For Nature Awards worden in 2020 voor de dertiende opeenvolgende keer uitgereikt. De internationaal erkende natuurbeschermingsprijs werd in het verleden onder meer uitgereikt door iconen als Sir David Attenborough, Jane Goodall, Frans de Waal en Doutzen Kroes. Tijdens de tiende editie was Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander eregast.
 

Terug naar het overzicht