Rivierdolfijn in nood

Geplaatst op 26/11/2019

Nu nog te vinden in de Amazone.

Watervervuiling, visserij en stuwdammen. Dit zijn de bedreigingen die het voortbestaan van de Boliviaanse rivierdolfijn ernstig in gevaar brengen.

Conceta Bolivia zet zich al een aantal jaren vol passie in voor het behoud van deze unieke, alleen in het Amazonegebied van Bolivia voorkomende, Boliviaanse rivierdolfijn. Een financiële steun in de rug hierbij is altijd welkom. Op de Dag van de Natuur in oktober bracht het veilingitem van Conceta Boliva een mooi bedrag op.

De rivierdolfijn is aangepast aan het leven in de rivier. Zijn lichaam is gedrongen, zijn bek is lang, hij heeft grote borstvinnen en een grote staartvin. In tegenstelling tot veel dolfijnen in de zee, is de rugvin opmerkelijk klein. De kleur van de dolfijn kan variëren van donker grijs, wit tot roze.

Naast wetenschappelijk onderzoek is kennisoverdracht en bewustwording over de enorme waarde van deze dieren voor het Boliviaanse Amazonegebied van het grootste belang. Zo ontwikkelt Conceta Bolivia les- en voorlichtingsmateriaal. Voor scholen in Bolivia maar ook gericht op toeristen. Een speurtocht naar de rivierdolfijn is een fantastische ervaring maar alleen als dit ook op een verantwoorde wijze plaatsvindt. In onderstaande infographic staan tips hiervoor.

Lees meer over de inzet van Conceta Bolivia.  

Fotos-met-watermerk-logo4 - kopie.jpg  Fotos-met-watermerk-logo41 - kopie.jpg

Fotos-met-watermerk-logo11 - kopie.jpg  Fotos-met-watermerk-logo6.jpg

River-dolphin-infographic_1 - kopie.png

 

Terug naar het overzicht