Het bos terug in Faia Brava

Geplaatst op 25/11/2019

Veilingopbrengst gaat naar herstel van de natuur.

In het verleden is het bos in Faia Brava in de Côavallei van Noordoost Portugal geteisterd door branden. Op de veiling van de Dag van de Natuur, die GlobeGuards jaarlijks organiseert, is een mooi bedrag opgehaald waarmee weer nieuw bos aangeplant gaat worden.

Ruige rotskliffen met bijzondere vogels zoals de havikarend en de aasgier kenmerken het natuurgebied Faia Brava. Een aantal jaren geleden is het bos in dit gebied gedegradeerd door vele branden. Met hulp van Natura Iberica, lid van GlobeGuards, herstelt de lokale beheerorganisatie ATNatureza er de natuurlijke bosvegetatie. Hiermee worden meerdere positieve effecten bereikt: meer voedselaanbod en schuilgelegenheid voor wilde dieren, minder bodemerosie, en een beter watervasthoudend vermogen van de bodem. ATNatureza herstelt bos liefst via natuurlijke verjonging, maar als het nodig is ook met gerichte aanplant van kleine plots van een kwart hectare.

Wilt u Natura Iberica hierbij ondersteunen? Al met 10 euro maakt u de aankoop van 100 m2 natuur mogelijk. Lees meer over de aanpak van Natura Iberica.

NI_V1_fire men with protective cloths.jpg 2-aasgier-neemt-vlees-mee-naar-nest.png

Terug naar het overzicht