Vier dorpscomités gesponsord op veiling

Geplaatst op 08/10/2019

Hulp bij bescherming van chimpansees
Goed nieuws voor de chimpansees in Guinee-Bissau. Stichting Chimbo kan hier weer vier dorpscomités sponsoren. Deze gaan toezicht houden op de bescherming van de chimpansees rond hun dorp. Zo gaan ze twee keer per maand op patrouille, waarbij er ook wordt gecontroleerd op tekenen van stropen. 
 
Het sponsorgeld is opgehaald op de veiling op de Dag van de Natuur die GlobeGuards afgelopen 2 oktober organiseerde in Burgers' Zoo in Arnhem. 
Ook andere leden van GlobeGuards hebben mooie bedragen binnengehaald om hun natuurprojecten mee te financieren. Veilingmeester Frank Buunk had maar liefst 27 veilingitems onder de hamer. Deze brachten in totaal €94.480 op.
 
Chimpansees en dorpcomités
Guinee-Bissau, een land ten zuiden van Senegal en Gambia, is één van de armste landen ter wereld. De bevolking van de Boé, een moeilijk bereikbaar gebied in het zuidoosten van Guinee-Bissau dat twee keer zo groot is als onze provincie Utrecht, geldt zelfs binnen het land als arm. In dit gebied komt een grote populatie chimpansees voor. Chimbo monitort nu met in totaal 32 dorpscomités de chimpanseepopulaties rond hun dorpen.
 
Onderdeel van dit project met dorpscomités is o.a.het plaatsen van cameravallen. Maar ook wil Chimbo de inwoners laten zien dat naast het culturele en sociaal economische belang van die heilige bossen ook dieren een belang hebben bij zo’n beschermd bos. De dorpelingen blijken erg trots te zijn op alle dieren die ze op die camerabeelden zagen: veel chimpansees en andere apensoorten, luipaarden en andere grote katachtigen, en hoefdieren zoals buffels en bosbokken. 
Voor de ondersteuning van dorpscomités is financiering nodig voor onder andere ondersteuning, uniformen, fietsen, naamkaartjes, training en een vergoeding voor de patrouilles. Daarnaast wil Chimbo de garantie kunnen bieden om een comité vijf jaar te financieren. 
 
Ondersteun ook een dorpscomité
Voorafgaand aan de veiling van 2 oktober hebben er vijf dorpen die nog geen dorpscomité hebben, maar wel actief hun heilige bossen beschermen, gevraagd of Chimbo bij hen ook een comité op wil zetten. De sponsoring van vier dorpscomités zijn door de veiling nu gerealiseerd. Helpt u Chimbo om ook in het vijfde dorp de bescherming van chimpansees op te zetten? Voor € 1500,- sponsort u dit dorp voor 5 jaar en helpt u mee aan de bescherming van de chimpansees. Kijk op de website van Chimbo hoe u hen kunt steunen. 
 

Terug naar het overzicht