Ruim € 94.000 voor natuurbehoud

Geplaatst op 30/09/2019

Een prachtige opbrengst van het veilingdiner.

De veiling op de Dag van de Natuur heeft dit jaar ruim € 94.000 opgebracht. Een fantastische bijdrage aan natuurbehoud! Het veilingdiner op de Dag van de Natuur is ieder jaar een belangrijk event voor de leden van GlobeGuards om geld binnen te halen voor hun natuurprojecten.

Vooraanstaand primatoloog Frans de Waal opende de avond op 2 oktober met een interessante uiteenzetting over emoties bij dieren. Met treffende voorbeelden liet hij het publiek zien dat dieren wel degelijk menselijke emoties als spijt, empathie of vriendschap hebben. Daarna ging het veilingdiner, perfect samengesteld door de keukenbrigade van Koninklijke Burgers’ Zoo, van start. Tussen de gangen door verzorgde veilingmeester Frank Buunck de veiling van 27 bijzondere veilingitems. Er werd weer veel én gul geboden, waarvoor onze grote dank!

Opbrengst direct naar de natuur
Elk veilingitems werd kort ingeleid en gaf zo inzicht in welke uitdagingen de GlobeGuards hebben in hun strijd bij natuurbehoud en met welke passie zij zich inzettten voor de natuur! Elke euro van de opbrengst van € 94.000 komt dan ook goed terecht. Een greep uit de natuurprojecten die een mooie bijdrage krijgen.

Het International Tropical Conservation Fund is goed gesponsord. Vele mahoniebomen die geplant zijn in een groot natuurgebied in Belize werden geadopteerd.

Heel wat scholieren in Frans Guyana krijgen de komende jaren voorlichtingen over de kwetsbaarheid van hun eigen natuur. Dit is een project van Stichting Trésor. 

Ook de Cross River gorilla’s die op de grens van Kameroen en Nigeria leven kunnen op nog meer bescherming rekenen. Gorilla Stichting Nederland steunt een team van community rangers die zich inzetten voor het behoud van deze gorilla’s.

De natuur zelf beleven

Bieden op veilingitems betekent vaak ook een unieke natuurbelevenis voor de bieder. De komende maanden krijgen bieders yogales voor het haaienbassin van Burgers'Ocean, een overnachting op een vlot op het water in het Horsterwold, een safari in het Deelerwoud en gaan zij tijgers spotten in India.

GlobeGuards organiseert ieder jaar rond Werelddierendag deze Dag van de Natuur Veiling in Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem. Wilt u deze bijzondere avond volgend jaar ook meemaken, op een bijzondere natuurbelevenis bieden én bijdragen aan de natuur? Laat het ons weten!   

De Dag van Natuur wordt mede mogelijk gemaakt door Koninklijke Burgers' Zoo en All for Nature Travel. 

20191002_174052.jpg
 

 

Terug naar het overzicht