Volg een bijencursus in Utrecht voor Aziatische olifanten in Thailand

Geplaatst op 17/04/2021

Help olifanten door aanleg ‘spicy’ bijenkorfhek

In de bijenstal van de Botanische Tuinen in Utrecht volgt u een bijencursus voor vier personen. Met uw bod op dit veilinglot wordt een ‘spicy’ bijenkorfhek neergezet in Thailand, een nieuwe aanpak om olifanten weg te houden van plantages.

Dit is één van 35 lots van de online veiling ‘Venduehuis veilt voor GlobeGuards’ op zaterdag 15 mei.

Bijen houden olifanten op afstand
Het habitatverlies van de wilde Aziatische olifanten bedreigt hen niet alleen met uitsterven, maar drijft hen ook naar velden en plantages van boeren voor voedsel en water. Dit veroorzaakt soms dodelijke conflicten. Het project ‘Bee the Change’ van Bring The Elephant Home vermindert conflicten tussen Thaise boeren en Aziatische olifanten door de inzet van bijen! Met uw steun zetten we een ‘spicy’ bijenkorfhek op: een nieuwe combinatie van methodes om mens-olifant conflicten te verminderen. Door hekken met lokale bijen te combineren met hete pepers en andere pittige gewassen, waar olifanten niets van willen weten, blijven olifanten weg van plantages.

Biedt u op bijencursus voor 4 personen in de Botanische Tuinen Utrecht?
Als hoogste bieder volgt u een bijencursus voor vier personen in de bijenstal van de Botanische Tuinen in Utrecht door bioloog en imker Rob Welschen (na versoepeling van Corona-restricties). Tevens ontvangt u een online lezing van Antoinette van de Water, die dit model uitgebreid heeft getest in een gebied met mens-olifant conflicten in Thailand, met unieke beelden van cameravallen van olifanten die de bijenkorfhekken inspecteren. Na de eerste oogst ontvangt u een pakket olifant-vriendelijke producten, waaronder Beeyond Honey vers van uw eigen bijenkorf! De bijencursus in de Botanische tuinen zal drie tot vier uur duren.

Startbod: €1000 voor vier personen

Interesse? Doe op 15 mei een bod!
Dit veilinglot gaat op 15 mei tussen 20.00 en 21.00 uur onder de hamer. Biedt u ook? Kijk hiervoor op de veilingsite van Venduehuis Den Haag.

Meer veilingitems onder de hamer
Wat dacht u van een midweek mee op dolfijnenonderzoek op de Azoren of een workshop Gorilla schilderen met koffie in plaats van verf? Of bekijk alle veilinglots op de website van Venduehuis Den Haag

Terug naar het overzicht