Kijkje achter de schermen bij dolfijnen onderzoek op de Azoren

Geplaatst op 17/04/2021

Bied op 15 mei op dit lot

Vaar mee met Nova Atlantis en observeer walvissen en dolfijnen rond Pico. Met uw bod op dit veilinglot wordt hun onderzoeksboot opgeknapt.

Dit is één van 35 lots van de online veiling ‘Venduehuis veilt voor GlobeGuards’ op zaterdag 15 mei.

Onderzoek naar Risso’s dolfijnen
Op Pico, één van de mooiste eilanden van de Azoren, werkt Nova Atlantis hard om de Risso’s dolfijnen te beschermen. Dr. Karin Hartman van Nova Atlantis is dé expert wereldwijd in deze soort, die net zo groot is als de tuimelaar, maar veel minder bekend. Dat komt doordat er maar weinig plaatsen op de wereld zijn waar ze dicht bij de kust te zien zijn. Pico is zo’n plaats en Nova Atlantis heeft daar al ruim 20 jaar een onderzoeksstation. Het onderzoek focust op het gedrag en de sociale structuur van de Risso’s dolfijnen. Vanaf het land wordt met verrekijkers gezocht naar groepen, en zodra die gevonden zijn gaat de onderzoeksboot erop uit om ze van dichtbij vast te leggen, met foto, onderwatervideo en een drone. Met dit onderzoek kan bij de lokale autoriteiten aangetoond worden dat er meer bescherming nodig is voor deze fascinerende en indrukwekkende dolfijnensoort.

Opknappen van onderzoeksboot essentieel

Materiaal Nova Atlantis heeft de afgelopen jaren gewerkt met een Zodiac. Nu wil zij haar programma uitbreiden met onderzoek naar de individuele akoestiek van de Risso’s dolfijnen. Hiervoor moet de grotere onderzoeksboot, die al een paar jaar uit de vaart, is opgeknapt worden. Vanaf deze boot kunnen meer studenten en onderzoeksmaterialen meegenomen worden. De opbrengst van dit lot gaat naar het opknappen van de onderzoeksboot.

Doe een bod op een midweek whalewatching met experts
Als hoogste bieder krijgt u een zeer exclusief privéverblijf voor twee personen op het onderzoeksstation van Nova Atlantis, in het recent compleet vernieuwde gastenverblijf met spectaculair uitzicht over de oceaan. Tijdens uw midweek op de Azoren gaat u mee met de onderzoeksboot op zee. Dit is een unieke en persoonlijke ervaring! U leert van alles over de zeezoogdieren die u tegenkomt, over het onderzoek van Nova Atlantis naar de grijze dolfijn, en over de impact van whalewatching (en het onderzoek) op de dieren, en hoe we dat zoveel mogelijk minimaliseren.

De midweek is exclusief reis naar de Azoren en diners, maar inclusief accommodatie, activiteiten, ontbijt en lunch. De midweek kan gepland worden in juni of juli 2021, dit zijn historisch de beste maanden om Risso’s dolfijnen te volgen. Mocht de reis vanwege de coronapandemie niet kunnen plaatsvinden in 2021, dan kan de reis uitgesteld worden naar 2022.

Startbod: € 2.500 euro voor twee personen

Interesse? Doe op 15 mei een bod!
Dit veilinglot gaat op 15 mei tussen 20.00 en 21. 00 uur onder de hamer. Biedt u ook? Kijk hiervoor op de veilingsite van Venduehuis Den Haag

Meer veilingitems onder de hamer
Wat dacht u een workshop Gorilla schilderen met koffie in plaats van verf of een bijencursus in Utrecht voor Aziatische olifanten in Thailand? Of bekijk binnenkort alle veilinglots op de website van Venduehuis Den Haag.

 

Terug naar het overzicht