Stichting Rugvin

Rugvin brengt u letterlijk en figuurlijk dichterbij walvissen, dolfijnen, bruinvissen en hun ecologie.

Stichting Rugvin is een onafhankelijke organisatie die zich richt op het onderzoeken en het monitoren van walvisachtigen in de Noordzee en de Oosterschelde en het verzorgen van educatieve activiteiten. 

Missie van Stichting Rugvin

De stichting is een transparante, constructieve, meedenkende doch kritische organisatie die openstaat voor samenwerking op het gebied van onderzoek naar walvisachtigen, adviezen deelt en hierover communiceert. Rugvin is van mening dat opgedane kennis alleen relevant is als dit met de maatschappij gedeeld wordt.

Visie van Stichting Rugvin

Stichting Rugvin levert een bijdrage aan het ontrafelen van de nog zeer onbekende mariene ecologie van de walvisachtigen in de Noordzee, zowel nationaal als ook in internationaal verband. Dit doen we door eigen veldonderzoek en door het raadplegen van andere kennisbronnen. Hiermee vergroten we de kennis over walvisachtigen en hun mariene leefgebied en daarmee ook de bescherming van de walvissoorten en hun leefgebied.

Stichting Rugvin deelt de ontdekte kennis en informatie door middel van communicatieve activiteiten zoals lezingen, colleges, eigen website, sociale media, cursussen, excursies en safari’s op het water.

Wist u bijvoorbeeld dat de poep van walvissen, de mest van plantaardig plankton is? Lees meer over dit interessante Whale Poo Ambassadors project.

Het bestuur

Voorzitter: Nicolle van Groningen
Penningmeester: Nynke Osinga
Secretaris: Nynke Osinga
Lid: Ernst Schrijver
Directeur/Lid: Frank Zanderink

Contactgegevens

Jeruzalem 31 a
6881 JL Velp
tel: 026 363 5444/ 06 2044 7316
rugvinfoundation@gmail.com
www.rugvin.nl

Terug naar het overzicht