Work with Nature/ Adopteer Regenwoud

Adopteer Regenwoud beschermt het Costa-Ricaans regenwoud en al haar biodiversiteit.

Een stukje regenwoud adopteren: het klinkt ludiek, maar de impact is dat zeker niet. Adopteer Regenwoud geeft als stabiele en professionele non-profit organisatie een positief tegengeluid op de ontbossing en teruggang van biodiversiteit in de tropen.

Met deze aanpak beschermen zij één van de mooiste en bijzondere plekken op aarde: het regenwoud in Costa Rica. Dit regenwoud is één van de meest biodiverse ter wereld en is daarom essentieel om te behouden, voor huidige en vooral ook toekomstige generaties. Het uiteindelijke doel is om 2000 hectare regenwoud te beschermen, zodat apen en jaguars weer terugkeren in het gebied.

Nabij het reservaat hebben zij ook een onderzoekscentrum waar studenten onderzoek doen naar het regenwoud en haar biodiversiteit. Dit onderzoek vergroot het inzicht in het regenwoud en creëert verdere bewustwording, deels ook door het wereldwijde bereik van deze onderzoeksresultaten. "We zijn er namelijk van overtuigd dat hoe beter je het regenwoud leert kennen, hoe beter je het kunt beschermen". In 2019 was de stichting ook te bewonderen op televisie in het programma de “Buitendienst”. 

Meer biodiversiteit door een groter reservaat

Dit is één van de projecten waar de stichting zich voor inzet. Hoe zij dit aanpakken? Lees meer over Adopteer Regenwoud.

Ontstaan van Stichting Work with Nature

Maarten en Matthijs, de oprichters van de stichting, waren in 2002 voor het eerst in Costa Rica en daar is hun liefde voor het regenwoud ontstaan. De snelheid waarmee het regenwoud verdween viel hen op en om het prachtige regenwoud te beschermen hebben zij in 2011 Stichting Work with Nature in het leven geroepen. De oprichters kochten met eigen geld het eerste stuk regenwoud in een zeer kwetsbaar gebied. In de afgelopen jaren is de stichting uitgebreid met een bestuur, raad van advies en een groot aantal vrijwilligers en zijn er vele donateurs aangesloten. En natuurlijk een steeds groter stuk regenwoud. Sinds 2020 is de stichting in Nederland onder de naam Adopteer Regenwoud verder gegaan om betere aansluiting te hebben met de doelgroep donateurs. De uitvoerende stichting in Costa Rica heet nog steeds Work with Nature.

Het bestuur

Voorzitter: Martin Havik
Penningmeester: Maike van Dijk
Secretaris: Melchior Schenk
Vice-voorzitter: Matthijs Bol (oprichter)
Lid: Jeroen Bos
Lid: Maarten van der Beek (oprichter) 

Contactgegevens

Zuiderweg 34a
1461 GC Zuidoostbeemster
tel: +31 6 30562853
info@adopteerregenwoud.nl
www.adopteerregenwoud.nl

Terug naar het overzicht