Nederlands

Kunst Veiling voor de Natuur 10 juni

Wegens het succes van vorig jaar, organiseert GlobeGuards ook dit jaar weer een online veiling voor de natuur. Het bijzondere aan deze online veiling is echter, dat de veilinglots uit alleen maar kunstitems bestaan. Denk hierbij aan kunstwerken als schilderijen, beelden en tekeningen, maar ook aan kunstbelevenissen met bijvoorbeeld muziek, dans of fotografie.

Programma

Op vrijdag 10 juni vanaf 19:30 zullen 62 lots online geveild worden door Frank Buunk van Simonis & Buunk Kunsthandel, veilingmeester op de Dag van de Natuur én bestuurslid van GlobeGuards.

logo.pngSimonis & Buunk Kunsthandel zet zijn jarenlange ervaring en expertise voor GlobeGuards in tijdens deze veiling. Zij draagt graag op deze manier bij aan natuurbescherming. Fantastisch! Simonis & Buunk Kunsthandel is een familiebedrijf dat sinds 1927 handelt in kunst. De gevarieerde collectie bestaat uit ruim 3.000 schilderijen en aquarellen van voornamelijk Hollandse meesters uit de 19e en 20e eeuw. 

Een greep uit de veilinglots

Benieuwd naar de veilinglots?  Hieronder alvast een kleine greep uit de veilinglots. Bekijk hier alle veilinglots op de veilingwebsite.

Fregatvogels Costa Rica_klein.jpgCosta Ricaanse Fregatvogels
Liesbeth Havik-Reurslag
Acryl op doek, 60 x 80 cm
r.o. met monogram

De stichting Adopteer Regenwoud bouwt al ruim 10 jaar aan een prachtig reservaat van zwaar bedreigd laagland regenwoud aan de Caribische kant van Costa Rica. Door percelen regenwoud uit de handel te halen en samen te werken met o.a. de lokale bevolking, het naastgelegen nationaal park Barbilla en de mensen van de Cabecár stam wordt gewerkt aan een structureel beschermd en lokaal gedragen reservaat. Met de opbrengst van dit veilinglot kan het reservaat verder worden uitgebreid.

Startbod: € 550

Out of Africa vanaf de bankOut of Africa vanaf de bank - kopie.jpg

Stichting Spots ondersteunt in Namibië de organisatie N/a'an ku sê, die zich inzet voor het behoud van dieren, landschappen en de culturen van Namibië. Uw bijdrage zal gebruikt worden voor de anti-stroperij eenheid die voor een belangrijk gedeelte bestaat uit leden van de San-bevolking. Het ondersteunen van de verarmde San-bevolking is net als de anti-stroperij eenheid één van de focuspunten van de N/a'an ku sê stichting. De N/a'an ku sê Primary School biedt bijvoorbeeld gratis onderwijs aan de San-kinderen. Op hun beurt brengen de San hun oude vaardigheden zoals spoorzoeken, over aan de anti-stroperij eenheid van de stichting.

Bent u de hoogste bieder van dti veilinglot? Dan ervaart u in een exclusieve video documentaire van één uur, de geluiden en bezienswaardigheden van Namibië. Denk hierbij aan de dans, zang en drums van de San maar ook de actie tegen stropers waarbij de mannen zich inzetten voor het beschermen van degenen die zichzelf niet kunnen beschermen. Uiteraard wordt ook stilgestaan bij het behoud van 's werelds gevlekte sprinters; de cheeta. Het wordt een uur van wilde verwondering waarbij de film Out of Africa zal verbleken!

Startbod: € 2.000

Bezorgde verwondering (Ingelijst)_klein.jpg

Bezorgde verwondering
Jan Teunissen
Olieverf op paneel, 50 x 70 cm
Ingelijst in matzwarte overhoeks afgewerkte baklijst van 10 cm

Het Apenheul Natuurbehoudfonds (ANF) zet zich sinds 1994 wereldwijd in voor de bescherming van primaten in het wild. Daarmee beschermen ze niet alleen de apen zelf, maar ook de natuur waarin de dieren leven. ANF verwondert zich over de enorme diversiteit aan planten en dieren en de kracht van de natuur. Maar helaas zijn ze ook bezorgd als het gaat om het voorbestaan van vele wilde primatensoorten en hun natuurlijke habitat. Hieronder vallen bijvoorbeeld de oerwouden en andere natuurgebieden van Madagaskar.

Op het eiland Madagaskar worden vele bomen gekapt voor het gebruik als brandhout, de illegale handel en om akkers aan te leggen. ANF probeert dit al langere tijd tegen te gaan door herbebossingsprogramma’s en natuureducatie aan kinderen. Met de opbrengst van deze veiling wil ANF de twee activiteiten met elkaar verbinden.

Startbod: € 1.000

Uw bod draagt bij aan natuurbehoud

De opbrengst van deze veiling is voor onze leden een zeer belangrijke inkomstenbron waarmee zij hun natuurbeschermingsprojecten kunnen voortzetten. Deze projecten zijn veelal kleinschalig, overzichtelijk en worden op uiterst efficiënte wijze uitgevoerd. De GlobeGuards zijn op de plek waar het gebeurt. Samen met lokale mensen gaan ze voor die spreekwoordelijke tank staan en voorkomen dat bedreigde soorten volledig verdwijnen. Door hun werk te steunen kunt u ervoor zorgen dat toekomstige generaties vele soorten dieren nog steeds in het wild kunnen observeren.

Interesse? Registreer uzelf en bied mee

Voor de veiling is het mogelijk om online, telefonisch, schriftelijk of in de zaal mee te bieden.

Voordat u online kunt bieden, vragen wij u zich voorafgaand aan de veiling te registreren bij het Fischerhuis Ede. Dit kan online via onderstaande knop. Een korte handleiding voor uw registratie is te vinden op de website van het Fischerhuis. Wij adviseren u om tijdig een account aan te maken. Om vervolgens online te bieden, logt u op vrijdag 10 juni om 19:30 in op het veilingsysteem. Nadat u op de rode knop met de tekst 'join live auction' of 'deelnamen aan live-veiling' heeft geklikt kunt u meebieden.

Bekenden van Simonis & Buunk kunnen telefonisch meebieden. U wordt tijdens de veiling gebeld door een medewerker van het Fischerhuis die namens u in de zaal meebiedt. Om telefonisch mee te bieden, dient u zich uiterlijk 24 uur voor de start van de veiling te registeren via email of door te bellen naar 0318-652888.

Voor een schriftelijk bod, dient u zich eerst te registeren bij het Fischerhuis Ede via onderstaande knop. Wanneer u zich heeft geregistreerd en bent ingelogd, kunt u in de catalogus bij het desbetreffende lot een maximum schriftelijke bieding uitbrengen. U geeft dus een maximum bedrag aan dat u bereidt bent te betalen voor een bepaald lot. De veilingmeester zal tijdens de veiling namens u meebieden. Schriftelijke biedingen kunnen tot 60 minuten voor aanvang van de veiling worden geplaatst.

U bent tijdens de online veiling ook welkom in het Fischerhuis (Notaris Fischerstraat 27, Ede) om live mee te bieden. Wilt u graag op vrijdagavond 10 juni aanwezig zijn in de zaal, vergeet dan niet een plek te reserveren via de email. Bij aankomst in het Fischerhuis wordt uw registratie afgerond waarbij uw persoonlijke gegevens en ID worden genoteerd. Daarna krijgt u van één van de medewerkers van het Fischerhuis een biednummer om tijdens de veiling een bod uit te kunnen brengen. Meer informatie over het meebieden tijdens de online veiling is te vinden op de website van het Fischerhuis

KLIK HIER VOOR ALLE VEILINGITEMS

REGISTREER VOOR DE VEILING

DSC_8821 - kopie.jpg