Conservation hero

Geplaatst op 18/08/2019

Belinda van Painted Dog Conservation ontvangt Award.

Super trots is iedereen bij Painted Dog Conservation. Medewerkster Belinda Ncube ontving namelijk de Houston Zoo Wildlife Warrior Award, waarmee haar inzet als lid van één van de Anti Poaching Units internationale erkenning krijgt. Deze units in Zimbabwe zetten zich o.a. in voor de bescherming van wilde honden.

Wat extra voldoening geeft is het feit dat Belinda als kind deelnam aan een Iganyana Children's Bush Camp. Een vierdaagse programma voor alle 11-jarigen van de scholen in het verzorgingsgebied van PDC. Deze kennismaking met dieren in het wild veranderde haar leven. De start van haar passie voor natuurbescherming en de wilde honden in het bijzonder.

Waardering bijbrengen voor wildlife
Iganyana Children's Bush Camp is een initiatief van Painted Dog Conservation. Dit vierdaagse Camp is er voor alle 11-jarigen van de scholen in het verzorgingsgebied van PDC. Sinds 2014 hebben meer dan 10.000 kinderen het Bush Camp bezocht. Dit heeft hun leven positief veranderd. Zij zijn de natuurlijke beheerders van de dieren, maar als ze al enige interactie met dieren in het wild gehad hebben is dat waarschijnlijk een negatieve. Zoals olifanten die hun gewassen opeten of leeuwen die hun vee doden. In het Bush Camp wordt deze negatieve perceptie veranderd. Door de kinderen op een interessante en stimulerende manier kennis te laten maken met dieren in het wild. Een verblijf in het Bush Camp is net zo spannend voor deze kinderen als een bezoek van kinderen in Nederland aan een dierenpark. De kinderen verlaten het Bush Camp met een nieuw begrip en waardering voor de wilde dieren waarmee ze leven en vooral een passie om deze te behouden. De kinderen worden zo de toekomstige Globe Guards!

Lees meer over het bijzondere verhaal van Belinda Ncube

Nog meer nieuwtjes over Painted Dog Conservation leest u in hun nieuwsbrief.

Terug naar het overzicht