Frans de Waal, spreker op Dag van de Natuur

Geplaatst op 22/07/2019

Gedragsbioloog én primatoloog aan het woord.

Wat waren we trots om als eregast en keynote speaker Frans de Waal te hebben op de Dag van de Natuur op 2 oktober jl.

Prof. Frans de Waal studeerde biologie in Nijmegen, Groningen en Utrecht. Van 1975-1981 deed hij met Prof. Jan van Hooff onderzoek bij de chimpanseekolonie in Burgers’ Zoo in Arnhem. Daarna vertrok hij naar Amerika, eerst op het Wisconsin Primate Center en vanaf 1992 hoogleraar aan de Emory universiteit van Atlanta en directeur van het Living Links Center van het Yerkes National Primate Research Center.

Frans de Waal trok vooral aandacht toen hij in 1982 in zijn boek Chimpanseepolitiek het gedrag van chimpansees als intelligent en emotioneel gedreven presenteerde. Zijn vergelijkingen tussen het gedrag van mens en chimpansee en andere dieren maakte hem wereldbekend. Door Times Magazine werd hij in 2007 uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke personen. In 2013 ontving Frans de Waal een eredoctoraat van de universiteit van Utrecht en werd benoemd op de bijzondere positie van universiteitshoogleraar. 

Hij schreef onder meer de bestsellers 'De bonobo en de tien geboden' en 'Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?'. Frans de Waal was in 2017 een indrukwekkende en zeer goed bekeken Zomergast. In 2019 verscheen zijn nieuwe boek over emoties bij dier en mens: 'Mama's laatste omhelzing'.

Frans de Waal opende de Dag van de Natuur op 2 oktober met een interessante uiteenzetting over emoties bij dieren. Met treffende voorbeelden liet hij het publiek zien dat dieren wel degelijk menselijke emoties als spijt, empathie of vriendschap hebben. Meer weten hierover? Koop dan zijn boek Mama's laatste omhelzing

boekFdeWaal.jpg

Terug naar het overzicht