Stoor nooit een vlooiende aap

Geplaatst op 14/06/2019

Verrassende oplossingen uit het dierenrijk voor problemen en uitdagingen op het werk
Waarom kennen olifanten geen glazen plafond? Wat voor apenbaas is jouw leidinggevende? Kunnen bedrijven iets leren van de samenwerking van stokstaartjes? Wat hebben kabeljauwen en beurshandelaren met elkaar gemeen?

Er zijn allerlei overeenkomsten te vinden tussen de dieren- en mensenwereld. En wellicht hebben diersoorten allang oplossingen gevonden voor problemen die ons dagelijks hoofdpijn bezorgen.
 
Vorige maand verscheen het boek 'Stoor nooit een vlooiende aap' van Constanze Mager, bioloog en hoofd educatie bij Koninklijke Burgers’ Zoo. In dit boek kijkt zij uiteraard naar onze collegaprimaten. Maar ze vertelt ook verfrissende verhalen en anekdotes over minder voor de hand liggende diersoorten, zoals neushoornvogels, Madagaskarwevers, cheeta’s, poetslipvisjes en flamingo’s. Ook van hen kunnen we nog wel iets leren over communiceren, samenwerken, motiveren, efficiënt handelen en optimaal presteren.

Naast haar werk bij Burgers'Zoo zet Constanze Mager zich ook in voor het ICTF en Stichting Lucie Burgers. Beide zijn lid van GlobeGuards. Het International Tropical Conservation Fund ondersteunt de tropische natuur in Belize. Stichting Lucie Burgers maakt zich sterk voor gedragsonderzoek bij dieren. 

Meer weten over de overeenkomsten van een neushoornvogel met de eigenaar van een snackbar? Koop het boek 'Stoor nooit een vlooiende aap' voor €20,99.

Constanze met boek.jpg

Terug naar het overzicht