GlobeGuards bij EenVandaag over bedreigde dieren in medicijnen

Geplaatst op 21/05/2019

Interview met onze voorzitter!

EenVandaag besteedde gisteren aandacht aan bedreigde diersoorten die verwerkt zitten in Traditionele Chinese Medicijnen. Zoals botten van tijgers, de hoorn van neushoorns en de schubben van de pangolin. EenVandaag interviewde de voorzitter van GlobeGuards, Ton van der Zon, hierover. Bekijk hieronder dit TV-item.

Samen met Stichting SPOTS heeft GlobeGuards flink gelobbyd om de Nederlandse politiek te overtuigen zich hier tegen uit te spreken. Deze week neemt namelijk de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) traditionele Chinese medicijnen (TCM) op in zijn 'lijst van ziektes en diagnoses'. Afgelopen week nam een meerderheid van de Tweede Kamer echter een motie aan waarin voor een duidelijker standpunt werd gepleit tegen het gebruik van bedreigde dier- en plantensoorten in traditionele Chinese medicijnen. In een schriftelijk antwoord laat minister Bruins van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) weten dat Nederland vóór opname zal stemmen, maar naar aanleiding van de motie wel met een kanttekening.

Worden de traditionele medicijnen de genadeslag voor de bedreigde dier-en plantensoorten? Bekijk het TV item hieronder of lees meer in het artikel op de site van EenVandaag

 

Terug naar het overzicht