Amerikaanse expert natuurbehoud eregast in Arnhem

Geplaatst op 26/02/2019

Russ Mittermeier reikt dit jaar de Future For Nature Awards uit
Amerikaanse primatoloog en herpetoloog Russ Mittermeier zal op vrijdag 3 mei 2019 de Future For Nature Awards 2019 uitreiken aan drie jonge, talentvolle natuurbeschermers. Mittermeier is door TIME Magazine uitgeroepen als ‘held van de planeet’ en de auteur van 40 boeken en ruim 750 artikelen over primaten, biodiversiteit en natuurbehoud. 
 
Indrukwekkende carrière op het gebied van natuurbescherming
Russell A. Mittermeier werd geboren in New York, studeerde cum laude af aan Dartmouth College en behaalde zijn doctoraat aan Harvard University in de biologische antropologie. Mittermeier staat bekend als expert primatologie (apensoorten) en herpetologie (reptielsoorten) en heeft jarenlang onderzoek verricht in meer dan dertig landen. Met name in het Amazonegebied, het Atlantische Woud in Brazilië en in Madagaskar heeft hij veel veldonderzoek gedaan en meerdere nieuwe diersoorten ontdekt. Hij werkte elf jaar voor het Wereld Natuur Fonds in de USA en was van 1989 tot 2014 President van Conservation International en van 2014 tot 2017 vice-voorzitter. Tegenwoordig is hij Chief Conservation Officer van Global Wildlife Conservation. Mittermeier ontving voor zijn werk talloze internationale prijzen. 
 
(Inter)nationale beroemdheden steunen het werk van Future For Nature
De Future For Nature Awards worden in 2019 voor de twaalfde opeenvolgende keer uitgereikt in Burgers’ Zoo. De internationaal erkende natuurbeschermingsprijs werd in het verleden onder meer uitgereikt door iconen als Sir David Attenborough, Jane Goodall, Frans de Waal, Redmond O’Hanlon en Doutzen Kroes. Tijdens de tiende editie was Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander eregast. Met Russ Mittermeier wordt een nieuwe indrukwekkende naam toegevoegd aan dit rijtje. 

Aan welke jonge natuurbeschermers Russelll Mittermeier de awards gaat uitreiken, leest u op de website van Future for Nature
 

 

Terug naar het overzicht