Teken ook tegen medicijnen van bedreigde dieren en planten

Geplaatst op 12/03/2019

Teken de petitie!

Teken de petitie tegen medicijnen gemaakt van bedreigde dieren en planten! 

Eind mei komt de WHO (World Health Organisation) bij elkaar in Genève.  Er zal dan besloten worden traditionele medicijnen op te nemen in de International Classification of Diseases (ICD). Op zich is hier tegen bezwaar, ware het niet dat hier ook medicijnen onder vallen die gemaakt worden van bedreigde dieren en planten zoals neushoornpoeder en pangolinschalen. 

Veel mensen in Azië denken dat specifieke lichaamsonderdelen van dieren of onderdelen van planten, helend werken tegen allerlei ziektes en kwalen. Dat geloof heeft de afgelopen decennia geleid tot een enorme illegale handel in bedreigde dieren en planten: iets wat versterkt wordt doordat China een belangrijke economische wereldmacht is geworden.

Veel natuurbeschermingsorganisaties vrezen dan ook dat de opname van deze traditionele medicijnen de populariteit en bekendheid daarvan nog verder zal vergroten. 
Daarom komen diverse natuurorganisaties, waaronder leden van GlobeGuards, in actie. Wij denken dat het essentieel is dat de aangesloten leden van de WHO, waaronder ook Nederland, zich expliciet uitspreken tegen deze vorm van gebruik in traditionele medicijnen.
Om onze oproep meer kracht bij te zetten is een online petitie gestart.
 
Help ons: we kunnen alleen een stevig signaal afgeven als veel organisaties en individuele mensen de brief ondertekenen. Teken daarom de petitie en deel deze op jouw social media kanalen na tekening.
 
DOE MEE EN TEKEN DEZE PETITIE

 

Terug naar het overzicht