Kindereducatie in Zimbabwe

Geplaatst op 19/11/2018

Met uw steun organiseert PDC nog meer Children's Bush Camps.

Dankzij de bieders op het veilingitem van Painted Dog Conservation op de Dag van de Natuur zijn nu 21 scholen betrokken bij Children's Bush Camp. Met het bedrag dat op 4 oktober jl. is opgehaald kan PDC voor de komende 4 jaar scholieren uit de Phindo gemeenschap betrekken bij dit educatieve natuurprogramma in Zimbabwe.

Waardering bijbrengen voor wildlife

Iganyana Children's Bush Camp is een initiatief van Painted Dog Conservation. Een vierdaags programma voor alle 11-jarigen van de scholen in het verzorgingsgebied van PDC. Sinds 2014 hebben meer dan 10.000 kinderen het Bush Camp bezocht. Dit heeft hun leven positief veranderd. Zij zijn de natuurlijke beheerders van de dieren, maar als ze al enige interactie met dieren in het wild gehad hebben is dat waarschijnlijk een negatieve. Zoals olifanten die hun gewassen opeten of leeuwen die hun vee doden. In het Bush Camp wordt deze negatieve perceptie veranderd. Door de kinderen op een interessante en stimulerende manier kennis te laten maken met dieren in het wild. Een verblijf in het Bush Camp is net zo spannend voor deze kinderen als een bezoek van kinderen in Nederland aan een dierenpark. De kinderen verlaten het Bush Camp met een nieuw begrip en waardering voor de wilde dieren waarmee ze leven en vooral een passie om deze te behouden. De kinderen worden zo de toekomstige Globe Guards!

Met uw steun nu nog een school
Dankzij de Veiling op de Dag van de Natuur 2018 kan PDC dus nu nog een school uitnodigen voor de komende 4 jaar. Deze school ligt in de Phindo gemeenschap, een gebied waar PDC tot voor kort nog niet actief was.

Deze zomer kreeg PDC bericht vanuit Phindo dat daar wilde honden met pups waren gesignaleerd die het vee van de lokale gemeenschap aanvielen. PDC werd ingeschakeld en kon de wilde honden naar een veilige plek brengen. Tijdens deze reddingsactie kwam PDC in aanraking met de school ter plekke en kon hierzo de Iganyana Children's Bush Camp introduceren.

Meer weten over PDC en Iganyana Children's Bush Camp


bush camp - kopie.jpg  bush camp_meisjes - kopie.jpg

 

Terug naar het overzicht