Fantastische veilingopbrengst

Geplaatst op 05/10/2018

100.000 euro is er geboden op allerlei natuurbelevenissen!

De veiling op de Dag van de Natuur heeft dit jaar 100.000 euro opgebracht. Een fantastische bijdrage aan natuurbehoud! Het veilingdiner op de Dag van de Natuur op 4 oktober is ieder jaar een belangrijk event voor de leden van GlobeGuards om geld binnen te halen voor hun natuurprojecten.

Schrijver en natuurbeschermer Meindert Brouwer opende dit jaar met oplossingen voor het behoud van het regenwoud in Congo. Daarna ging het veilingdiner, perfect samengesteld door de keukenbrigade van Koninklijke Burgers’ Zoo, van start. Tussen de gangen door zorgde veilingmeester Willem Reimers ervoor dat vele handen de lucht in gingen bij het bieden op allerlei bijzondere veillingitems. Ook dit jaar waren onze gasten vrijgevig, waarvoor grote dank!

Passie voor de natuur
Tijdens dit event is niet alleen veel geld opgebracht voor de natuur. Maar ook is de passie waarmee de GlobeGuards zich inzetten op iedereen in de zaal overgebracht. Passie en onuitputtelijke inzet om te voorkomen dat bedreigde natuur volledig verdwijnt! Elke euro van de opbrengst van 100.000 euro komt dan ook goed terecht. Een greep uit de natuurprojecten die een mooie bijdrage krijgen.

Het Childrens Bush Camp van de Painted Dog Conservation Project is goed gesponsord. Zimbabwaanse kinderen verlaten dit 4-daagse kamp met een nieuw begrip en waardering voor wildlife.

Heel wat studenten van Fona Conservation werden 'geadopteerd'. Met deze bijdrage worden jonge mensen, studenten, gesteund die onderzoek t.b.v. natuurbescherming doen. De GlobeGuards van de toekomst!

Het onderzoeksprogramma naar Risso dolfijnen bij de Azoren krijgt een financiële injectie. Hiermee kan Nova Atlantis de onderzoeksboot onderhouden en materiaal voor het onderzoek aangeschaffen.

De natuur zelf beleven
Bieden op veilingitems betekent vaak ook een unieke natuurbelevenis voor de bieder. De komende maanden gaan bieders duiken in het Grevelingenmeer, een havik 'ringen' op de Veluwe, op expeditie naar Belize, leren hoe je de mooiste wildlife foto's maakt en een avondwandeling door Burgers'Zoo met natuurgids maken.

GlobeGuards organiseert ieder jaar op Werelddierendag 4 oktober de Dag van de Natuur Veiling in Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem. Tijdens een uitgebreid diner worden unieke natuurbelevenissen geveild die aangedragen zijn door de leden van GlobeGuards. De opbrengst van deze veiling is voor veel van de leden een heel belangrijke inkomstenbron om hun natuurbeschermingsactiviteiten voort te kunnen zetten. Wilt u deze bijzondere avond volgend jaar ook meemaken, op een bijzondere natuurbelevenis bieden én bijdragen aan de natuur? Laat het ons weten!   

De Dag van Natuur wordt mede mogelijk gemaakt door Koninklijke Burgers' Zoo en All for Nature Travel.


foto's zijn gemaakt door Ruben Hoekstra

DSC_8781.jpg  20181004_180731 - kopie.jpg

DSC_8696.jpg  DSC_8523.jpg

Meindert Brouwer  DSC_8721.jpg 

Terug naar het overzicht