Achter de schermen bij de leeuwen

Geplaatst op 25/06/2018

Oog in oog met de leeuwen in Burgers' Zoo. En leren over hoe zij in het wild een collar krijgen.

Elk jaar wordt er vanuit GlobeGuards op dierendag een veiling georganiseerd ten behoeve van de projecten van GlobeGuards leden. Voor Stichting Leo werd er door All for Nature Travel een bijdrage aan het Nairobi Lion project ondersteund op de veiling van 2017.

Als tegenprestatie mocht een groep van 10 klanten van All for Nature Travel een kijkje nemen achter de schermen van de leeuwen en cheetahs bij Burger's Zoo in Arnhem. Daar aan voorafgaand gaf de voorzitter van de Stichting Leo Hans de Iongh een presentatie over hun werk voor de bescherming en het beheer van grote roofdieren in Afrika.


_DSC8656 leeuwin _web.jpg


Onlangs heeft deze dag plaats gevonden. Hans de Iongh van Stichting Leo demonstreerde na zijn praatje het gebruik van ' calling stations' om leeuwen te lokken. Hij liet de satelliet collars zien die gebruikt worden om leeuwen te volgen en een filmpje van een collaring. Daarna was het tijd om bij de leeuwen en cheetahs te gaan kijken onder begeleiding van twee verzorgers van Burgers Zoo. Het was een heel geslaagde dag met veel dank aan Burgers' Zoo en All for Nature Travel.

Meer weten over Stichting Leo en het Nairobi Lion Project 

_DSC8957 cheetah_web.jpg   _DSC8374 uitleg dierverzorger_web.jpg 
_DSC8579 leeuwin_web.jpg

Fotografie: met dank aan Kaatnobelen fotografie

 

Terug naar het overzicht