Prachtige actie Emir en Khymo voor de nevelpanter

Geplaatst op 07/12/2015





Amsterdam eind november 2015 - Twee jongens, Emir (11 jaar) en Khymo (12 jaar) uit groep 8 van de Amsterdamse Montessori School hielden in juni van dit jaar een presentatie in hun klas over de nevelpanter. Maar daar bleef het niet bij!

De twee jongens waren meteen verkocht toen ze de nevelpanter op internet tegenkwamen. Deze katachtige is niet heel bekend bij het grote publiek, en vooral de opvallend gevlekte huid (grijsbruin met donkere rand), het leefgebied in de bossen van Zuidoost-Azië en hun bedreigde status viel hen op. De nevelpanter dankt zijn naam aan zijn prachtige, op wolken lijkende vlekken op de vacht en het is de 'kleinste van de grote katten'.

Een mooie presentatie en een mooi bedrag
De presentatie van de twee jongens werd zo goed ontvangen in hun klas, dat zij geïnspireerd raakten om ook écht de handen uit de mouwen te steken voor de bedreigde nevelpanter. In korte tijd hebben zij maar liefst € 112,43 in en met hun klas opgehaald! Dit bedrag werd in november op school in ontvangst genomen door Jöran van de Ven, bestuurslid van Spots.

"Deze twee jongens kunnen heel trots zijn op wat zij hebben bereikt. De presentatie was heel concreet en informatief, maar nog belangrijker, met passie door Emir en Khymo voorgedragen. En vervolgens hebben ze ook meteen actie ondernomen. Passie en in actie komen, dat is waar het allemaal om draait!", aldus Jöran.

Bedrag gaan naar lokale partner in Azië
Stichting SPOTS gaat ervoor zorgen dat het geldbedrag goed terechtkomt bij een lokale partner in Zuidoost-Azië, zodat er echt een bijdrage gaat voor het behoud van de nevelpanter", aldus Jöran.

 



 

Terug naar het overzicht