Amersfoort by night door Marjo Hoedemaker groot succes

Geplaatst op 23/11/2015

De hoogste bieders op het blinde bod dat door Marjo Hoedemaker ten bate van GlobeGuards is aangeboden op de Dag van de Natuur 2015 in Koninklijke Burgers' Zoo, waren onverdeeld zeer enthousiast over deze bijzondere belevenis.

Marcel Huisman, die de avond samen met zijn dochter beleefde schreef erover:



Afgelopen zaterdagavond hadden we een geweldige rondleiding in een van mensen verlaten Dierenpark Amersfoort. Onze gids, Marjo Hoedemakers, begeleidde ons fantastisch door het donker en kwam met geweldige verhalen. We begonnen bij de olifanten. We merkten dat de dieren heel rustig waren, omdat we met zo'n kleine groep waren (10 mensen) en de dieren natuurlijk vertrouwd zijn met Marjo. We konden heel goed observeren wat de dieren deden , en we kregen prachtige uitleg over de gedachten achter de indeling van het verblijf en de wijze waarop de natuurlijke omgeving zo goed mogelijk wordt nagebootst. Mijn dochter en ik mochten zelfs nog even heel dicht bij de olifanten komen. En als de olifant dan het favoriete dier van je dochter is, dan is dat natuurlijk een pracht-ervaring.

Daarna gingen we naar de giraffen, die we ook van zeer nabij meemaakten. Ook kwamen we bij de tijgers en de neushoorns. Ook hier weer een hele boeiende uitleg (voor jong en oud) over het gedrag van de dieren, de dilemma's die spelen bij de bescherming van deze dieren en de wijze waarop deze dieren behandeld worden in de dierentuin. Een verhaal met passie!

We sloten af bij een geweldig haardvuur waar we nog even met elkaar konden praten over o.a. de natuurbescherming in Afrika en de moeilijkheden die daarbij worden ondervonden.

Terug naar het overzicht