Poep ruimen als VIP in Burgers' Zoo

Geplaatst op 13/11/2015

Ons dagje uit naar Burgerzoo begon op maandag net na de files vertrokken wij met hoge verwachtingen richting Arnhem. 

Voor Marlotte en Robbin was het de eerste keer en voor ons jaren geleden. 

Keurig op tijd waren wij om 11 uur op de plaats van bestemming en werden als echte VIP’s aan een gereserveerde tafel ontvangen met koffie en thee met een heerlijk stukje appelgebak.  Mmmm smullen hoor en genieten !!! 

Fotootje van onze stralende gezichten gemaakt door het zeer vriendelijke personeel die van onze komst dus op de hoogte was. 

Nu even lekker de natuur in en genieten van de prachtige omgeving waarin de dieren zich bevonden. 

De kleurijke herfstbomen en het geweldige zonnetje erbij zorgde voor een extraatje bij onze wandeling door dit wel heel bijzondere park. 

Geweldige watervallen en de daarbij behorende planten gaven het gevoel of je in het regenwoud in het buitenland verbleef. 

Bij het Oceanium werden onze verwachtingen wel heel erg overtroffen en werd je echt geraakt door   zoveel schoonheid wat er in de oceanen rond zwemt op onze aardbodem, echt een stukje paradijs op  aarde.

Uiteraard vloog de tijd voorbij en moesten wij ons nog haasten om onze afspraak van twee uur bij de olifanten oppasser te halen. 

De poep was al opgeruimd ook al hadden wij dan echt niet erg gevonden om te doen, als echte paardenliefhebbers weet je wat het is, alleen een maatje groter. 

Voor de uitleg die wij binnen kregen van de oppasser hadden wij een en al oor natuurlijk. 

Het aanleren om de poot te laten behandelen (vijlen van de hoeven/nagels) voor een olifant is natuurlijk een vak op zich, maar voor een olifant die jaren in het circus heeft doorgebracht wat eenvoudiger.

Het zijn en blijven toch heel grote dieren en ook door de oppasser worden zij heden dag met zorgvuldigheid benaderd. 

Hokken worden schoongehouden als de dieren buiten zijn, en zij kunnen in alle rust lekker buiten lopen.

Het idee dat we de dieren konden aaien en dichtbij konden benaderen was iets wat misschien vroeger gebeurde, maar heden dag niet meer en uiteraard hadden wij daar begrip voor. 

Als bedankje hadden wij Goudse stroopwafels mee genomen wat erg op prijs werd gesteld en beslist wel op zou komen. (Wij kwamen tenslotte uit Gouda dus ...echte stroopwafels!!) 

Na onze oppasser bedankt te hebben vervolgde wij onze route naar de Dessert behoorlijk warm rnmet geweldige cactussen. Wouwwww vooral Robbin was hiervan erg onder de indruk. 

Kosten nog moeite worden gespaard om het de bezoekers naar de zin te maken,  het park is dus echt een aanrader en niet zomaar een gewone diergaarde en wij vinden echt dat het de mooiste is onder de Nederlandse parken en hebben met volle teugen genoten van deze dag. 

Lieve Ron en Marianne nogmaals dank voor dit unieke  bezoek,  met elkaar hebben wij met volle teugen genoten van deze dag.

 

Liefs                Henk & Carola v Bruggen                   Marlotte  en Robbin

 

 

Terug naar het overzicht