Nederlandse premiere Blood Lions op 30 oktober

Geplaatst op 19/10/2015

Stichting SPOTS 18 oktober 2015 - Discovery zond de ingekorte tv-versie van de film 'Blood Lions' al uit. In deze versie is de problematiek wel duidelijk. Op vrijdag 30 oktober zal de officiele premiere van de complete film in Nederland plaatsvinden.

Na het gebeuren van leeuw Cecil lijken zaken in een stroomversnelling te zijn gekomen. Het wordt steeds duidelijker dat de gemiddelde weldenkende mens, waar ook ter wereld, er genoeg van heeft. De dood van leeuw Cecil toonde dit al aan.

Van knuffelwelp naar jachtobject
Na het SPOTS-item in
NPO's EenVandaag, kwam ook het IFAW vrij snel met een spot waarin de trofeejacht wordt belicht. De verbintenis met de knuffelfarms werd hierin nog niet gelegd. In de film Blood Lions wordt dit zeer duidelijk aangetoond.

Premiere vrijdag 30 oktober
De door Discovery uitgezonden film is een verkorte versie omdat deze in een vastgelegde tijdsduur moest passen. Tijdens de premiere op het
Wildlife Film Festival Rotterdam, zal de complete film vertoond worden (ca. 1,5 uur). Na Nederland volgt midden november vertoning in het Europese parlement en later die maand andere Europese steden.

Locatie & tijd
Locatie: Cinerama Filmtheater te Rotterdam.
Datum & tijd: vrijdag 30 oktober om 22:00 uur.
Kaarten te bestellen via onderstaande link: € 8,--.

Ga deze film zien om te beseffen wat knuffelen en troffejacht voor een impact hebben op het voortbestaan van de leeuw.


Website Wildlife Film Festival Rotterdam voor kaarten >
SPOTS-website alle info over knuffelfarms en canned hunting >

Terug naar het overzicht