Dag van de Natuur brengt 64.000 euro op.

Geplaatst op 05/10/2015

Afgelopen zondag 4 oktober is de vijfde Dag van de Natuur veiling georganiseerd in Burgers’ Zoo. Op 4 oktober staat de wereld niet alleen in het teken van de huisdieren, maar ook de dieren in de vrije natuur verdienen alle aandacht. Meer dan 150 bieders zorgden ervoor dat een mooi bedrag voor natuurbescherming is opgehaald.

Opbrengst € 64.000
Onder het genot van een hapje en een drankje konden geïnteresseerden bieden op fantastische veilingstukken; waardevolle belevenissen die betrekking hebben op de natuur. Het geld dat hiermee werd gerealiseerd komt volledig ten gunste van de projecten voor natuurbescherming over de hele wereld. Zowel particulieren als bedrijven konden bieden en brachten samen € 64.000 op. Op ‘het diner in Het Berenbos’ en ‘een Dag met een F16 piloot’ om cheeta’s te beschermen, werd flink geboden.  

De veiling werd georganiseerd door de Federatie voor Internationale Natuurbescherming (FIN), die zich met 23 leden inzet voor kleine natuurbeschermingsprojecten over de hele wereld. Natuurbeschermers die uit puur idealisme de grote uitdaging aangaan in het veld om de bedreigde dier- of plantensoorten, waar zij voor staan, niet ten onder te laten gaan. Burgers’ Zoo en All for Nature Travel hielpen mee deze avond te realiseren.  

Federatie van Internationale Natuurbescherming wordt GlobeGuards
De FIN gebruikte deze avond ook om haar nieuwe naam aan te kondigen. In het vervolg heten zij GlobeGuards. Dit geeft nog duidelijker aan waar zij voor staan: ’de hoeders van de aarde.’ Hoeders die met verrassend weinig middelen vaak uitermate effectief zijn. Want dat is ook iets dat de GlobeGuards kenmerkt.

Ook volgend jaar zal de Dag van de Natuur veiling weer worden gehouden op 4 oktober. Geïnteresseerden kunnen zich graag aanmelden via www.GlobeGuards.nl

Terug naar het overzicht