SPOTS lanceert internationale clip over knuffelfarms

Geplaatst op 16/03/2015



Vrijdag 13 maart 2015 - Stichting SPOTS lanceert internationale clip over knuffelfarms. Vandaag, op de dag dat honderden mensen lopen in de Global March for Lions om aandacht te vragen voor de leeuw, lanceert SPOTS een Engelstalige versie van haar knuffelfarm-filmpje. De Nederlandstalige versie, werd eerder al gelanceerd op de Vakantiebeurs in januari 2015. Met de Engelstalige versie willen we mensen buiten Nederland bereiken.
 
Van knuffelwelp tot jachttrofee
Het filmpje maakt inzichtelijk wat het trieste leven is van een knuffelwelp in Afrika. Hier worden jaarlijks honderden leeuwen gefokt met maar 1 doel: geld verdienen voor de fokkers:
  1. Een leeuwenwelp wordt ingezet als knuffelobject waarbij het door honderden vrijwilligers en toeristen wordt geknuffeld.
  2. Te groot geworden om mee te knuffelen: de jonge leeuw wordt ingezet in wandelsafari's.
  3. Te oud en te gevaarlijk om mee te wandelen: de leeuw gaat terug naar de fokker om te wachten op de dag dat een jager hem zal doodschieten (canned hunting).
De leeuw is een 'farming' product geworden
Dit wordt zelfs onderschreven door de South African Lion Breeders Association:
 
Quote Prof Pieter Potgieter, SA Lion Breeders Association:
'"We are not in conservation business, we are into farming with animals, lions primarily, like cattle or sheep. It's a commercial item".
 
Help ons helpen
Veel mensen zijn nog onbekend met het gegeven knuffelfarms en zijn zich er niet van bewust dat door te knuffelen met leeuwenwelpjes, er een hele industrie ondersteund en in stand gehouden wordt. Help ons dit gegeven bekend te maken door de Nederlands- en/of Engelstalige versie van dit filmpje te delen met uw vrienden en/of op uw social media.
  • Hier vindt u het Nederlandstalig filmpje.
  • Hier vindt u het Engelstalig filmpje.
 
Meer informatie is te vinden op onze speciaal ontwikkelde website over dit onderwerp (knuffelfarms en canned hunting):
 
www.knuffelfarms.nl.
Knuffelfarms - Ook een bedreiging voor leeuwen in het wild >
2e SPOTS website - alles over knuffelfarms >
Documentaire van SABC - Inzage in de zich uitbreidende leeuwenexport >
Website - Global March for Lions >

 

Terug naar het overzicht